Sådan undgår du phishing


Phishing er en udbredt svindel, hvor svindleren prøver at stjæle dine personlige oplysninger fra NemID, betalingskort, personnummer eller passwords.

Når du kender tegnene på phishing, kan du nemmere undgå at blive ramt.

 

Kun svindlere spørger om dit NemID

Du må ALDRIG give dine NemID koder eller personlige oplysninger til andre. Banker, skat eller NemID vil aldrig kontakte dig og bede om dine oplysninger. Hverken over telefon eller mail.

Når en svindler ringer, så er de overbevisende og forberedte - mange gange har de allerede information om den de ringer til, så samtalen virker realistisk. Derfor kan det være svært at afbryde samtalen og afvise svindleren. Men det er præcis det du skal gøre.

Når man ikke har oplyst nogen personlige oplysninger til svindleren, kan dit NemID ikke bruges af andre - er du i tvivl, skal du straks ringe til:

Kundeservice på 3378 2000, eller udenfor bankens åbningstider: NemID Support på 7224 7050

 

Pas på falske mails og SMS'er

Phishing foregår også ved, at svindlere kontakter dig på mail eller SMS og beder dig om at give dem dine personlige informationer, mens de udgiver sig for at være en virksomhed, du kender og stoler på. De indeholder som regel trusler om, at din konto eller dit kort bliver lukket, hvis du ikke sender dine oplysninger.

Det er også phishing, hvis svindlere f.eks. opretter en falsk hjemmeside med det formål at narre dig til at give dem fortrolige oplysninger. 

 

5 gode råd til at undgå phishing

  1. Opgiv ALDRIG dine fortrolige oplysninger fra NemID til nogen.
  2. Opgiv ikke fortrolige oplysninger i telefonsamtaler, mails, SMS'er eller på hjemmesider, du ikke kender og stoler på.
  3. Banken vil aldrig skrive til dig og bede om personlige oplysninger via mail eller SMS.
  4. Slet altid spammails - lad være med at åbne dem og klik ikke på links eller vedhæftede dokumenter
  5. Tag aldrig billeder af dine NemID-koder

 

Er dine oplysninger blevet stjålet?

Hvis du er i tvivl, om en mail er fra os eller en svindler, er du altid velkommen til at kontakte vores Kundeservice på 3378 2000. Er dine personlige oplysninger blevet stjålet, skal du kontakte politiet.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.