Vil du have tilskud til varmepumpe? Så skal du til at forberede dig

Vil du varme dit hus op på en billigere og mere klimavenlig måde? Varmepumpepuljen er en tilskudsordning til dig, der drømmer om at skifte til en varmepumpe. Energistyrelsen åbner for ansøgninger i september 2023.

27.000 kroner – så meget kan du få i tilskud, når du skifter til en varmepumpe. Derudover kan du forvente at spare mange penge på din varmeregning, og en varmepumpe kan desuden øge værdien af dit hus, hvis du en dag skal sælge.

I september åbner Energistyrelsen for ansøgninger til Varmepumpepuljen, og det er en rigtig god idé allerede nu at forberede sig.

Få styr på krav og dokumenter, inden du søger

Inden du søger om tilskud til en varmepumpe, er der nogle vigtige krav og dokumenter, du skal have styr på – så bliver det også nemmere for dig at lave ansøgningen, når ansøgningsportalen åbner. Blandt andet skal dit hus være en helårsbolig, og det må ikke ligge i et område, hvor der er fjernvarme eller planlagt fjernvarme.

Tilskuddets størrelse afhænger af den type varmepumpe, du vil søge tilskud til. Derfor skal du også gøre op med dig selv, hvilken type varmepumpe, du vil søge tilskud til.

 

Læs mere på Energistyrelsens hjemmeside

Hvis du er i tvivl om, hvorvidt du er berettiget til at søge om tilskuddet, kan du på energistyrelsens hjemmeside taste din adresse ind og få et vejledende svar. Her kan du også læse mere om kravene for at få tilskud og blive klogere på, hvordan du søger.