5 ting, din bankrådgiver gerne ville have vidst, da han studerede

Fem ting din bankrådgiver gerne ville have vidst, da han studerede

1. Et budget sparer dig for en del - fx søvnløse nætter

Det lød ellers ikke svært den gang: SU og 8 timer om ugen på den lokale grill. Faste penge hver måned, og så bare lade være med at bruge mere end jeg havde. Men der var altid noget, jeg havde glemt. Tandlægen, en cykelreparation, en fødselsdagsgave eller de koncertbilletter min kæreste havde lagt ud for. Først da jeg besluttede at backpacke i et halvt år, fandt jeg ud af, hvor meget overblik et budget giver. Det fik styr på min økonomi, og jeg havde ikke fået set Asien uden styr på pengene. Prøv selv at lege med dit budget her

 

2. Deleøkonomi er mere end Airbnb og GoMore

I min familie lånte vi sjældent noget af nogen. Naboens plæneklipper var naboens - og hvis man var vild med genboens trailer, købte man en magen til. I dag kan jeg se, hvor meget mening det giver at låne og dele. I kan være flere om en basketball eller en cykeltrailer. Du kan dele køkkenudstyr og bordtennisbats med dine roomies eller venner. Ja, du kan faktisk låne eller bytte dig til næsten alt! Kjolen til den store fest. Teltet til den romantiske overnatning. Kongespillet til fødselsdagen i parken. Bare husk, at det går to veje - og vær parat til at låne din skihjelm eller fiskestang ud til den, der trænger.

 

3. Studerende kan også få boligstøtte

Jeg gik glip af omkring 800 kr. om måneden i boligstøtte på den alt for dyre kollegielejlighed, jeg boede i. Jeg troede, at boligstøtte var til pensionister eller min moster, der var enlig mor til 3. Men jeg tog fejl - og da det gik op for mig, var det for sent. Men DU kan nå det endnu. Reglerne er ret enkle. Boligstøtte er et tilskud, som næsten alle lejere kan få. Har du en lejekontrakt og et køkken, er den nærmest hjemme.

Find ud af, hvad du kan få her

 

4. Hvorfor betale fuld pris, når alle vil give dig rabat?

Mit studiekort gav rabat, når jeg gik på museum. Begge gange. Men ellers lå det mest i tasken uden at gøre gavn. Det var ikke sket i dag. Som studerende vil alle gerne hjælpe dig - eller lære dig at kende, inden du koder noget sejt software og bliver den næste Bill Gates. COOP giver medlemsrabat, når du handler rugbrød og sommersalat. Din boghandel giver rabat på studiebøgerne - og du kan få studierabat på nethandel eller i dine lokale butikker. Så let var det ikke i min studietid, men du kan bare gå på nettet, hvor rabatterne venter. Studiz.dk er et site for studerende, der vil spare penge.

 

5. Du er vigtig for os

Som ung troede jeg ikke, at banker interesserede sig for studerende. I dag ved jeg, at unge kunder under uddannelse ender som gode kunder med velbetalte jobs og høje krav til tilværelsen. Derfor konkurrerer bankerne om at tilbyde den bedste studiekonto. Som regel handler det om, hvilken rente du får, men der kan også være tilknyttet andre fordele. Som medlem af Dansk Skuespillerforbund, får du mange fordele. For eksempel landets bedste studiekonto med en høj rente. Du kan også se mere om lån til lejlighed og meget andet, men start med at se nærmere på studiekontoen eller ring til os på 3378 1994, så hjælper vi dig videre.

Tre unge studerende

Søg Danmarks bedste studiekonto

Du kan gøre dine studier lidt sjovere, hvis du er medlem af en af de fagforeninger, vi samarbejder med.

Flyttekasser og par på altan

Køb din egen andelsbolig

En andelsbolig kan være en rigtig god investering. Bliv klogere på dine muligheder som studerende.

To unge mennesker med PC

Forsød din studieøkonomi med legater

Søg penge til udvekslingsophold, praktik eller bare til at gøre din studietid lidt sjovere.

Bog studie

Tre gode råd til din studieøkonomi

Hvad hvis du kunne undgå overtræk sidst på måneden? Det kan vi hjælpe dig med.