Thu Feb 21 11:12:55 CET 2019
Privat
Erhverv

Få NemID på mobilen

Nu kan du få NemID nøgleapp direkte på din mobil eller tablet. I stedet for at finde papkortet frem kan du logge på med et enkelt swipe.


Med NemID nøgleapp slipper du for indtaste lange nøglekoder, når du skal overføre penge i netbanken, tjekke din pension eller skat. Du kan downloade NemID nøgleapp til din iPhone, Android eller tablet.


Nøgleapp som supplement

Nøgleapp'en erstatter ikke det fysiske nøglekort, men er et digitalt supplement. Så du kan stadig bruge det gamle nøglekort og skal også beholde det - du skal nemlig bruge det til aktivere app'en på nye mobile enheder. Du kan bruge app'en til at logge på alle de steder, hvor du bruger dit NemID nøglekort i dag.Sådan bruger du NemID nøgleapp'en

Det er både let og sikkert at bruge nøgleapp'en. Når du skal bruge NemID til f.eks. at logge på din netbank, får du en anmodning på din telefon eller tablet, som beder dig om at åbne nøgleapp'en og godkende med et swipe til højre - ligesom du kender det fra andre apps.Sådan kommer du i gang med nøgleapp'en

Du kan downloade den nye NemID nøgleapp i App Store og Google Play. Første gang du bruger app'en, skal du aktivere den med dit fysiske nøglekort. Af sikkerhedsmæssige årsager skal du taste en nøgle to gange med en times mellemrum. Derefter skal du vælge en firecifret kode til at åbne app'en med. Du kan også vælge at logge på NemID med fingeraftryk, Touch ID eller Face ID, hvis din telefon understøtter det.


NemID nøgleapp er udviklet af bankerne og den offentlige sektor.

Læs mere om NemID nøgleapp på NemIDs hjemmeside.