Thu Jan 17 00:06:59 CET 2019
Privat
Erhverv

11 gode sparetips til sommerferien

Sommerferien er lige om hjørnet, og måske er du en af de mange millioner danskere, som skal til udlandet? For mange af os er sommerferien et af årets højdepunkter - og en af årets højdespringere i budgettet. Hvad der er sparet, er jo som bekendt tjent. Så læs med og se, om du kan tjene penge med vores sparetips til ferien.1. Tjek prisen på ferieboligen flere steder, inden du bestiller

Mangler du at bestille hotel eller lejlighed til ferien, kan det være en god idé at tjekke prisen flere steder. Det kan f.eks. være, at du kan finde dit hotelværelse billigere på hotellets hjemmeside end på en af de mange søgesider. Ofte svinger priserne hos de forskellige udbydere, og derfor kan det være et godt spareråd at tjekke prisen flere steder, inden du foretager din endelige booking.2. Skal du leje bil?

Biludlejning er en prisjungle. Lejebilen kan se billig ud ved første øjekast, men inden du er hele vejen igennem bookingprocessen, er regningen pludselig meget større, end da du startede. Der er især to ting, som du skal være ekstra opmærksom på:

Lejeperioden: Hos mange biludlejere betaler du pr. døgn, ligeså snart lejeperioden er mere end 24 timer. Derfor kan det betale sig at være lidt taktisk, når du vælger afhentnings- og afleveringstidspunkt - hvis du kan få det til at passe med dine rejseplaner.

En hurtig søgning på en større biludlejningside betød, at du ved at leje bilen i 24 timer i stedet for 25 timer kunne spare 443 kr. Eller ca. 48 % af lejeprisen for en Nissan Qashqai i Firenze lufthavn.

Ekstraudstyr: GPS, ekstra chauffør, barnesæde... Hvor meget du skal betale i gebyr for ekstraudstyr, svinger fra selskab til selskab. Det gælder især prisen for ekstra chauffør og barnesæde.

Hvis du tjekker prisen for en ekstra chauffør og barnesæde hos biludlejerne, igen i Firenze lufthavn, finder du en forskel på 3 euro om dagen pr. ekstra chaufør og hele 24 euro pr. døgn for barnesædet. Ganger du op, ender det med at gøre en pæn forskel i dit samlede regnskab for lejebilen.

Husk derfor at beregne den samlede pris for billejen, inden du bestiller bilen. Og som med ferieboligen er det altid en god idé at tjekke priserne flere steder.3. Hæv dine euro hjemmefra

Du sparer besværet, men det kan også være billigere, hvis du hæver dine euro hjemmefra. Du kan hæve euro i vores hæveautomater ved de fleste af vores rådgivningscentre, eller du kan bestille dem i forvejen i netbank.

Her kan du hæve euro4. Tank bilen væk fra motorvejen

Kører du i bil på sommerferien, kan du spare mange penge ved at slå et smut væk fra motorvejen, når du skal tanke. Tankstationen ved motorvejen kan tage op til 1-2 kr. mere pr. liter. Skal du fylde tanken, kan du altså spare i omegnen af 100 kr. blot ved at køre de ekstra få meter for at fylde tanken - eller tanke, inden du kører ind på motorvejen.5. Overvej at fylde tanken inden - eller efter - du krydser landegrænserne

I Europa kan der være store forskelle på prisen for benzin og diesel, og du kan derfor spare lidt ved at tænke over, hvor du fylder tanken. Går ferien sydover, er der f.eks. mere end 3 kr. i forskel på listeprisen i Tyskland og Italien. Så hvorfor ikke tanke bilen i Tyskland, inden ferien går endnu længere sydpå?6. Undgå at hæve småbeløb i hæveautomaterne

Undgå at hæve småbeløb, når du bruger dit kort i en hæveautomat. Det kan spare dig for unødvendige gebyrer. Er du i et EU-land, kan du f.eks. hæve op til 260 euro pr. døgn på dit Visa/Dankort. En kontanthævning koster 30 kr.7. Betal i den lokale valuta - aldrig i danske kroner

Når du betaler med dit kort i udlandet, bliver du måske spurgt, om du ønsker at betale i lokal valuta eller i danske kroner. Ofte vil det være dyrere for dig at betale i danske kroner, fordi forretningerne selv bestemmer kursen. En ekstra omkostning i omegnen af 5% er ikke ualmindelig, hvis du vælger at betale i danske kroner frem for i den lokale valuta.8. Drik kaffen eller spis væk fra hovedstrøg og turistattraktioner

Du ved det sikkert allerede, men husk på at undgå turistfælderne, når du skal have en kop kaffe, noget koldt at drikke eller en bid mad at spise. Det er oftest meget dyrere at spise og drikke på restauranter og barer, som ligger i nærhed af hovedstrøg eller turistattraktioner. Ofte sparer du penge ved at finde dit eget sted lidt væk fra de mest populære lokaliteter.9. Skal du til USA?

Ferie i USA rimer på shopping. Skal du vestover, kan det betale sig at have tjek på momsen (tax) i de forskellige delstater, hvis du skal besøge flere stater på din ferie. Nogle stater har en gennemsnit-moms på op til 9,5%, mens nogle stater slet ikke tager moms.

Skal du til New York, skal du være opmærksom på, at der ikke er moms på tøj og sko, der koster mindre end 110 Dollar.

Her kan du se, hvor meget moms du skal betale i de respektive stater - se liste10. Få rabat på hoteller, safarien og rutsjebaneturen

Som kunde i Lån & Spar Bank kan du få op til 25 % rabat, når du køber billetter til en lang række forlystelses- og dyreparker i hele Danmark. Og du kan selvfølgelig købe billetter til hele familien.

Få rabat her ved at oprette dig som bruger.11. Brug din sunde fornuft

Det bedste spareråd vi kan give, er, at du bruger din sunde fornuft, når du er på ferie. Bruger du din sunde fornuft, er der sikkert mange penge at spare - uden at det går udover oplevelsen.

Rigtig god ferie!

Har du spørgsmål?

Ring på 3378 2000 eller send os dine oplysninger, så kontakter vi dig.