To seniorer på Strøget

Har du tanket din pension fuldt op for 2018?

Husk at tjekke dine pensionsindbetalinger inden d. 28. december, hvis du vil være sikker på, at din pension kommer ud af 2018 med mest muligt på sidebenene.

Af Lars Sondrup, Formuekonsulent i Lån & Spar

Mange af os har allerede mere end rigeligt på programmet for årets sidste måned. Men husk også, at det er nu her i december, du skal tjekke dine pensionsordninger. Har du udnyttet de muligheder, du har her i 2018 for at polstre din opsparing mest muligt? Vi har samlet de vigtigste tal og frister til dig: 

 

Aldersopsparing

Du kan indsætte op til 5.100 kroner på din aldersopsparing her i 2018. Beløbsgrænsen gælder dig, der har mere end fem år til folkepensionsalderen.

Har du mindre end fem år til folkepensionsalderen, må du i år indbetale helt op til 46.000 kroner. 

Du får ikke noget fradrag for dine indbetalinger til aldersopsparingen. Men du skal så heller ikke betale skat, når du får pengene udbetalt.

 

Ratepension

Du må samlet sætte op til 54.700 kroner ind på din ratepension i 2018. Du får fradrag for dine indbetalinger til ratepensionen i bund- og topskat.

 

Livsvarig pension (livrente) 

Har du tegnet en livsvarig pension (livrente), er der ingen begrænsninger på, hvor mange penge du kan sætte ind på den. Men ønsker du at indbetale mere end 50.400 kroner på din livsvarige pension i år, anbefaler vi, at du kontakter din rådgiver. Så kan I sammen gennemgå de præcise skatteregler for ordningen. 

Er du selvstændigt erhvervsdrivende, har du mulighed for at indbetale op til 30% af din virksomheds regulerede overskud på en livsvarig livrente. Er beløbet mindre end 50.400 kroner, kan du stadig vælge fradrag for 50.400 kroner. 

Du får fradrag for indbetalingerne til den livsvarige pension i bund- og topskat.

 

Fristen udløber d. 28. december

Hvis du ønsker at lave en sidste overførsel til dine pensionsordninger her i 2018, skal du være opmærksom på, at du skal i banken senest fredag d. 28. december.

Det vil sige, at du skal forbi dit rådgivningscenter, inden det lukker fredag d. 28. december kl. 16.00.

Eller selv gå i netbanken og foretage din overførsel senest fredag d. 28. december kl. 19.30. Vær opmærksom på, at du maks. kan sætte 5.100. kr. ind på din aldersopsparing via netbanken. 

Vil du vide mere om, hvordan du får mest muligt ud af din pensionsordning, kan du når som helst booke et møde med din rådgiver via netbanken. 

Rigtigt godt nytår!
 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.