Kvinde med mobil

Find guld i din årsopgørelse

Er du også spændt på, om du får skattebonus eller skattesmæk i år? Faktisk kan mange finde ekstra penge, når de tjekker årsopgørelsen igennem. Derfor har vi samlet fem gode råd til dig, som du kan bruge, når du går på skattejagt i din årsopgørelse.

1. Få alle fradrag med

Det er ikke alle dine fradrag, der bliver registreret automatisk. Snyd ikke dig selv for disse fem fradrag:

 • Mere end 12 km til arbejde? 
  Har du mere end 12 kilometer til arbejde, kan du få fradrag for hver kilometer, du kører udover det. Om du cykler, kører i bus eller bil gør ingen forskel. Og husk, det er den hurtigste - ikke den korteste - vej, der gælder, hvis du kører i bil. Det betyder, at du kan få fradrag for en længere rute, hvis du kan dokumentere, at det er den hurtigste rute.
 • Rengøringshjælp eller håndværkere? 
  I 2017 kunne du få fradrag for op til 12.000 kr. pr. person i din husstand over 18 år til håndværkerydelser (grøn istandsættelse og energirådgivning) og 6.000 kr. til serviceydelser (rengøring, vinduespudsning eller havearbejde).
 • Betaler du børne- og underholdsbidrag?
  Har du en privat aftale, og er du den betalende part, skal du huske at indberette dine bidrag til SKAT. 
 • Efteruddannelse eller forretningsrejse?
  Har du været på efteruddannelse eller forretningsrejse og selv betalt for kost og logi, kan du få fradrag for dine omkostninger. 
 • Støtte til velgørenhed?
  Har du givet et bidrag til en velgørende organisation som f.eks. Røde Kors, kunne du i 2017 få fradrag op til 15.600 kr. 

2. Tjek dine oplysninger

Mange af dine fradrag bliver registreret automatisk, men tjek alligevel efter en ekstra gang, så du er sikker på, at det er de rigtige beløb, som står i din årsopgørelse. F.eks. får du automatisk fradrag, når du støtter velgørende organisationer, men har du ikke oplyst dit navn i forbindelse med støtten, vil dit fradrag ikke blive registreret.

3. Lav dine ændringer hurtigst muligt

Har du ændringer til din årsopgørelse? Husk at lave dem hurtigst muligt. Så får du din restskat udbetalt 10. april, når SKAT første gang betaler skat tilbage. Får du mere end 100.000 kr. tilbage i skat, får du dog først pengene senere.

4. Betal restskat med det samme

Er du blandt dem, der skal betale penge tilbage til SKAT? Så anbefaler vi, at du får betalt din restskat hurtigst muligt via TastSelv. Så skal du ikke betale renter til SKAT.

5. Ret forskudsopgørelsen for 2018

Har din økonomi ændret sig, så husk at få rettet din forskudsopgørelse for 2018. Det kan spare dig for en ubehagelig overraskelse, når du får din årsopgørelse for 2018.

Bemærk: Er du selvstændig, skal du udfylde den udvidede selvangivelse. Husk, at fristen her er den 1. juli 2018.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.