Kvinde og mand med tablet

Lige nu: Unik mulighed for at få et boliglån til 0,5% fast rente

Lægge mit realkreditlån om - er det virkelig allerede tid til det igen? Det korte svar er 'Ja, sandsynligvis', hvis du har fast rente på 1,5% eller højere. Har du variabel rente, er det i øjeblikket muligt at få en fast lav rente for en meget lille merpris.

Med mindre du allerede har lagt dit realkreditlån om til et fastforrentet 30-årigt 1%-lån, bør du formentlig gå i gang med at nedkonvertere - altså ændre til et lån med lavere rente. Og efterårets gode nyhed er, at du nu kan optage et 30-årigt fastforrentet 0,5% realkreditlån med eller uden afdrag.

 

Derfor er en ny konverteringsbølge på vej

Kan det virkelig blive ved? Ja, det ser sådan ud. 2019 har indtil nu budt på massive rentefald og nye attraktive lånemuligheder. Mange boligejere startede året med at ændre til 2%-lån, hvorefter renten faldt til først 1,5% og derefter 1%. Det betød, at endnu flere lagde deres lån om, og nu står vi så, efter yderligere rentefald, med mulighed for 0,5% fastforrentede 30-årige lån. Endnu en konverteringsbølge, som mange boligejere med fordel kan surfe med på, er ved at tage form.

Jeg er udmærket klar over, at vi i bankerne mange gange de senere år har talt om ”historisk lave renter” og ”helt unikke lånemuligheder”, men fakta er, at renterne er fortsat med at falde i løbet af sommeren, og at det aktuelle 0,5%-lån er en unik mulighed for boligejere, der overvejer at nedkonvertere.

 

Hvad anbefaler I?

Vores generelle anbefaling er, at kun boligejere med fastforrentede lån på 1,5% eller højere, og lån større end 1 mio. kr., bør lægge deres lån om. Ellers bliver omkostningerne ved omlægningen for høje til, at det for alvor kan betale sig. Boligejere med variabel rente bør alvorligt overveje, om det er nu, de skal skifte til et lån med fast rente.

 

Merprisen for fast rente er meget lav

Med det nye 0,5%-lån er forskellen på variabel og fast realkreditrente helt nede på omkring 1%-point. Det er væsentligt lavere end den normale forskel på 2-3%-point. Det betyder, at merprisen for at få en fast rente i stedet for en variabel, er meget lille. Og så får man jo sikkerheden, for at den lave faste rente holder sig i ro i lånets løbetid, med i købet.

Hvis realkreditrenterne en dag skulle begynde at stige (og det er jo langtfra sikkert, at renterne bliver ved at med at være så lave de næste mange år), kan en omlægning her i efteråret til et 0,5% fastforrentet lån oven i købet bringe dig i en meget fordelagtig situation senere: Stigende renter vil give faldende kurser på realkreditobligationer, og så opstår muligheden for at konvertere op igen, altså ændre til en lidt højere rente, og dermed skære af restgælden.

 

Kan jeg ikke bare lade være?

Jo, det kan du sagtens. Du bestemmer. Men med de aktuelle lånemuligheder, og ja - historisk lave renter - bør du undersøge fordelene ved at ændre fra et højere forrentet lån til et lån med lavere rente. Eller at skifte fra variabel til fast rente.

Der er altid nogle omkostninger forbundet med at omlægge et realkreditlån, og dem skal du selvfølgelig have med i det samlede regnestykke. Så jo, du kan godt lade være, men lige nu synes jeg, at omlægning af realkreditlån giver mulighed og fordele, som rigtig mange danske boligejere bør kigge på.

Du er selvfølgelig altid velkommen til at kontakte din boligrådgiver, hvis vi skal regne på, om du bør nedkonvertere nu.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.