Køkkenkaffe

Skal du rentetilpasse dit lån? 

Skal du rentetilpasse dit lån?

Op til en rentetilpasning har du mulighed for at justere på dit Tilpasningslån. Måske går du og overvejer, om du skal udnytte den lave rente i øjeblikket til at låse renten i en længere periode, fx 5 år. Det kan også være, at du med fordel kan omlægge til et lån med fast rente.

Hvad er rentetilpasning?

Med et Tilpasningslån varierer renten over lånets løbetid med jævne mellemrum. Renten på et F3 lån skal tilpasses hvert 3. år - og med et F5 lån er det hvert 5. år osv. Hvis du ikke gør noget, bliver renten automatisk tilpasset, og lånet fortsætter med en ny periode.
I de fleste tilfælde kan du selv bestemme, hvor ofte renten skal tilpasses - og det kan være en god idé at være godt forberedt. Start med at se videoen med Totalkredits chefanalytiker, der fortæller om markedstendenser og renter.

Hvilke muligheder har du?

Der er mange muligheder, når dit lån skal rentetilpasses. Du skal være opmærksom på, at du skal aftale alle ændringer med os senest to måneder før tilpasningen. Det vil sige udgangen af januar, april eller oktober alt afhængigt af, hvornår dit lån bliver rentetilpasset.

 • Forkort eller forlæng perioden
  Du kan fx skifte dit F3 lån til et F5 lån eller omvendt. En kortere periode kan være en fordel, hvis du overvejer at sælge. Omvendt er omkostningerne ved dit lån ofte lavere, når du vælger længere tid mellem rentetilpasningerne.
 • Omlæg dit lån
  Hvis du overvejer at lægge dit lån om til en anden lånetype - fx fra variabel til fast rent - kan det være smart at gøre det op til en rentetilpasning.
 • Forlæng eller forkort løbetiden
  Du kan også ændre på løbetiden op til en rentetilpasning - fx fra 15 til 20 år eller omvendt.
 • Med eller uden afdrag
  Hvis du har et lån uden afdrag, kan du vælge at ændre til et med afdrag. Eller omvendt få en periode uden afdrag - hvis din økonomi tillader det.
 • Lås renten fast
  Hvis du satser på, at renten kommer til at stige frem mod rentetilpasningen, kan du vælge at låse renten fast, allerede før rentetilpasningen finder sted.

Tag din rådgiver med på råd

Kontakt din personlige rådgiver for at få mere information om dine muligheder for at ændre dit lån. Du kan kontakte din rådgiver i netbanken, i vores app 'Zapp' eller booke et møde her.

3378 2000

Book møde

Flere artikler

Ung kvinde med smartphone i bus

Få særlige medlemsfordele

Som kunde i Lån & Spar er du del af et fællesskab, der betaler sig - især hvis du er medlem af en af de mere end 50 fagforeninger, der ejer os.

To seniorer på fortovscafé

Invester let med en Aktiesparekonto

Med en Aktiesparekonto får du attraktive skattevilkår og automatisk indberetning til SKAT.

Ung kvinde med mobil

Få Zapp på din mobil

Med app'en kan du let og sikkert booke møder og skrive beskeder med din rådgiver direkte fra mobiltelefonen.

Bedstefar og barnebarn på eng

Få økonomisk overblik med LSBprivat®

LSBprivat® er til dig, der vil have fleksibilitet, økonomisk overblik og en fordelagtig lønkonto.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.