Totalkredit

Boliglån er stadig meget billige


Renterne på boliglån er i det store hele på niveau med begyndelsen af i år. Udbruddet af coronavirus sendte ellers renterne på en ordentlig tur i rutsjebanen i måneden op til påske: Først tog de et dyk i begyndelsen af marts, så danskerne kunne låne til en fast rente på 0,5% i 30 år. Så vendte markederne på en tallerken den 12. marts. Kortvarigt var renten på det samme lån pludselig oppe på 2%. Renten på Tilpasningslån med især 3- eller 5-årig rentebinding blev også påvirket af op- og nedturene.

 

Næsten samme niveau som tidligere

I dag kan du få et 30-årigt lån med en fast rente på ca. 1%, der har en kurs på næsten samme niveau som før coronakrisen. Også renterne på Tilpasningslån er kommet ned i et leje, vi har set de senere år.

Udbruddet af corona-virus har dermed ikke ændret på, at danskerne kan få meget billige lån til deres bolig – også hvis de låser renten i 30 år. Den månedlige ydelse efter skat på et 30-årigt lån med fast rente er kun ca. 100 kr. højere i dag for hver lånte million kroner, end den var ved årsskiftet. Et lån med den kortest mulige rentebinding på 6 måneder, et F-kort-lån, er faktisk en anelse billigere i dag. Og ser vi bare nogle få år tilbage, så er det (stadig) meget billigere at låne i sin bolig i dag end dengang.

 

Har du brug for rådgivning?

Ønsker du at købe bolig, eller overvejer du at lægge dit lån om? Så er du meget velkommen til at kontakte os. Skriv en besked eller book et møde med en af vores personlige rådgivere.  

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.