Kaffe i køkkenet

Kan du spare penge på at lægge dit boliglån om?

Lige nu kan det være en rigtig god forretning for boligejere at omlægge deres boliglån. Fastforrentede lån med kun 1% i rente ligger nemlig lige omkring kurs 100 og er derfor særdeles attraktive. Læs boligøkonomens tommelfingerregler og find ud af, om du kan tjene penge på at omlægge dit boliglån.

Har du et boliglån, er det næppe gået din næse forbi, at renterne i kølvandet på corona-krisen er faldet tilbage til de rekordlave niveauer. Faktisk er de så lave, at du kan få et fastforrentet boliglån med 1% i rente meget tæt på kurs 100. Ifølge boligøkonom, Karsten Poul Jørgensen, kan det alligevel være svært at finde ud af, om det er en god forretning at skifte fra et fastforrentet lån til et andet med lavere rente:

”Renten er faldet meget markant de senere år, men tog så et hop under corona-nedlukningen i marts 2020, hvorefter renterne er faldet tilbage igen. Alligevel er det ikke nødvendigvis en god idé at lægge sit lån om - det afhænger både af din restgæld, kursen på lånet og dit nuværende boliglån.”

 

Fire tommelfingerregler peger dig i den rigtige retning  

Det kan selvfølgelig kun betale sig at skifte det fastforrentede lån ud med et nyt, hvis din gevinst er større, end de omkostninger det koster dig at lægge om. Men hvordan ved du så det? Karsten Poul har fire tommelfingerregler.

Hvis du kan nikke ja til alle fire, er der en rigtig god chance for, at du kan tjene penge på at lægge dit fastforrentede lån om til et nyt.

1. Du har et boliglån på mere end 1 million kroner.

2. Dit boliglån har en løbetid på mere end 20 år.

3. Den nye rente er minimum 1 procentpoint lavere, end den gamle.

4. Kursen på det nye lån er over 97.  

 

Bliver dit lån snart rentetilpasset?

Ligegyldigt om du har et variabelt eller et fastforrentet boliglån, har du god mulighed for at udnytte den lave rente, hvis dit lån bliver rentetilpasset den 1. januar 2021. Ønsker du at ændre dit lån, anbefaler vi, at du tager fat i os allerede nu. Den 31. oktober er nemlig sidste chance, hvis du vil opsige eller ændre dit lån. Hvis du ikke gør noget, så får dit lån automatisk ny rente den 1. januar 2021.

Bliv klogere på dine muligheder

 

Få en beregning hos en af vores rådgivere

Peger tommelfingerreglerne på, at det er en god idé for dig at lægge om? Så kan du få en personlig beregning hos en af vores rådgivere, der kan give dig det fulde overblik over dine muligheder. Book et møde, eller skriv en besked til os.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.