Barn med plante

Bæredygtige investeringer. Det kan godt betale sig


Klimatosse
. CO2-aftryk. Flyskam. De sidste år har mange nye ’klimaord’ fundet vej til det danske sprog. Og det er ikke helt tilfældigt. For klima og bæredygtighed har aldrig været mere aktuelt for mange af os, end det er i dag. Det påvirker, hvordan vi vælger at komme fra A til B, hvad vi putter i munden, og hvordan vi sorterer vores affald. Og så påvirker det også, hvordan mange af os vælger at investere vores penge.

I Lån & Spar har vi i mange år arbejdet med bæredygtige investeringer, fordi det giver mening for os som bank at støtte klima, miljø og menneskerettigheder – uden at forringe muligheden for afkast.

Hvad er bæredygtige investeringer?

Bæredygtige investeringer handler helt simpelt om at investere i områder og virksomheder, der giver værdi for samfundet. Mere konkret bruger man den tekniske term ESG, når man taler om bæredygtighed inden for investeringsverdenen:

”ESG står for Environment, Social og Governance og betyder, at investeringen skal tage hensyn til miljø, sociale forhold og god selskabsledelse”, forklarer Niels Erik Eberhard, der er direktør i Invest Administration, som forvalter Lån & Spar Invest. Han fortsætter: ”I en smallere, men meget aktuel forstand, handler bæredygtighed også om, at vi skal mindske vores udledning af CO2 og andre drivhusgasser for at undgå, at klodens klima gør den vanskelig at bo i. Lån & Spars investeringer har fokus på begge dele.”

 

Bæredygtige investeringer handler også om at vælge fra

Bæredygtige investeringer handler naturligvis om at vælge virksomheder til, der tager ansvar for samfundsudviklingen. Derfor kan du være sikker på, at når du investerer hos os, investerer du kun i ansvarlige virksomheder. Men det handler også i høj grad om at vælge fra.

”I Lån & Spar vælger vi selskaber og brancher fra, hvis de strider mod FN’s normer eller vores egne værdier. Vi tager altid hensyn til miljø, klima, menneskerettigheder og anti-korruption, når vi sammensætter vores investeringer. Vi udelukker producenter af våben, alkohol, tobak, voksenunderholdning, gambling og fossile brændstoffer”, fortæller Niels Erik Eberhard.

 

Vil du i gang med at investere mere bæredygtigt?

Det kan måske være svært at gennemskue, hvilke investeringer der er et bæredygtigt valg. Det kan vi hjælpe dig med. Har du brug for gode råd til, hvordan du investerer mere bæredygtigt, så er du velkommen til at booke et møde hos en af vores dygtige investeringsrådgivere. Vi vil altid gerne hjælpe dig med at finde ud af, hvordan du sammensætter dine investeringer, så de passer bedst til dig og dine behov.

Grønne planter

Bæredygtige investeringsforeninger i Lån & Spar

I vores globale aktieafdelinger er der ekstra fokus på bæredygtighed. Det gælder f.eks. afdelingerne Verden Selection og Globale Aktier Basis (bæredygtighed), som udelukkende investerer i virksomheder, der er mest bæredygtige inden for deres branche. 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.