Slapper af på gulvet

Boligpriserne stiger med rekordfart!

Stærkeste stigning i 15 år

Tallene for boligmarkedet i februar måned viser et boligmarked, der fortsat er brandvarmt. Priserne på ejerlejligheder tog godt nok et mindre dyk, men alt tyder på, at det er en enlig svale. – Til gengæld steg priserne på enfamiliehuse med hele 2,9% fra januar til februar 2021, hvilket bringer stigningen helt op på 11,8% i forhold til samme måned sidste år. Det er den kraftigste stigning i prisen på enfamiliehuse siden opbygningen af boligprisboblen i midten af 00'erne.

Stigningen betyder også, at en gennemsnitlig boligejer har fået forøget sin friværdi med godt 200.000 kr. det seneste år.

 

Prisindeks for ejendomssalg

 

Alt tyder på, at udviklingen fortsætter, men i et langsommere tempo

Det er klart, at så kraftige prisstigninger ikke kan fortsætte i det uendelige. Normalt vil man forvente prisstigninger på omkring 3% om året, så vi må forvente, at de kraftige prisstigninger i løbet af relativt kort tid vil flade ud og vil lægge sig på et mere moderat niveau.

Med den igangværende genåbning af samfundet, danskernes generelle positive syn på fremtiden, stigende indkomster og den fortsat lave rente er der dog alt mulig grund til at forvente, at boligpriserne vil fortsætte med at stige om end i et noget langsommere tempo.

 

Fortsat mulighed for familieoverdragelse af ejendomme til +/- 15% af den offentlige vurdering

De høje boligpriser og fastfrysningen af de offentlige vurderinger siden 2012 har ført til tvivl om, hvorvidt skattefrie familieoverdragelser til +/- 15% af den ofte meget lavere offentlige vurdering fortsat skulle være muligt.

Højesteret har i dag fastslået, at SKAT fortsat skal respektere reglen om, at familieoverdragelser kan ske til den offentlige vurdering +/- 15%, også selvom den offentlige vurdering ligger væsentligt lavere end markedsværdien på den overdragne bolig. Det giver således også fremadrettet mulighed for at familieoverdrage en bolig billigt, uden at det udløser skattepligt.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.