Investering

Er du ung og aktieklar?


Corona-kedsomhed, negative renter, masser af tid - og nul chancer for at bruge penge på rejser og byture. Det er nogle af ingredienserne i den cocktail, der har fået mange unge til at kaste sig over aktiemarkederne. Og det er blevet lettere end nogensinde før at handle. Du kan gøre det direkte fra mobiltelefon, mens du sidder i bussen på vej til studiet.

"Det er forrygende, at de unge kommer tidligt i gang med at gøre sig erfaringer. Men inden du kaster dig ind på en handelsplatform og sætter børneopsparingen på spil, skal du huske at tage en snak med en investeringsrådgiver, der kan hjælpe med at formulere en fornuftig investeringsstrategi for netop dig" siger Niels Antonsen, der er områdedirektør i Gudme Raaschou og investeringsansvarlig for de mere end tyve aktiefonde, som Lån & Spar tilbyder.


Kom rigtigt i gang

"Der er stor forskel på spekulation, opsparing og investering - og bruger du markederne som en slags avanceret sportsbetting, hvor du lytter til kammeraternes gode tips eller henter købsinspiration på de sociale medier, er risikoen for at miste dine penge alt for stor," advarer Niels Antonsen.

Heldigvis sidder Lån & Spars investeringsrådgivere parat til at hjælpe med at lægge en samlet plan for dine første investeringer. Det koster ikke noget, men inkluderer en snak om: 

  • Hvilken risiko ønsker du at løbe med dine penge?
  • Hvor lang tid ønsker du at investere dine penge?
  • Hvordan vil du vedligeholde dine investeringer?
  • Hvordan kommer du nemmest i gang?

 

No free lunch

I Niels Antonsens optik findes det risikofrie afkast ikke. Investeringer kræver nøje planlægning, hvor du tager udgangspunkt i investeringshorisont og risikoprofil. Fraviger du de grundregler, ender det ofte i ren spekulation, fordi kurserne på kort sigt kan svinge meget.

Når du kender mekanismerne og har en strategi, kan du bevidst vælge at løbe en kalkuleret risiko med en kurskomet. Men begynd med at få grundreglerne på plads. Tal med en rådgiver, lyder det gode råd.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.