
Det er fortsat sælgers marked
Er det tid til at sælge?
Dagens tal fra Boligudbudsstatistikken viser, at der også i marts måned var rekordfå boliger til salg uanset hvilken boligtype eller landsdel, vi kigger på. Det betyder, at det fortsat er sælgers marked. – Det er meget tydeligt, at det lave antal boliger til salg giver sælgerne bedre kort på hånden for enten at sætte en højere udbudspris eller måske endda spille potentielle købere ud mod hinanden for at presse prisen op.
Der er i hvert fald ingen tvivl om, at hvis man overvejer at sælge, så er det lige nu et rigtig god tidspunkt at gøre alvor af overvejelsen.
Bekymrende udvikling?
Når det er sagt, så giver udviklingen samtidig mindelser til udviklingen forud for boligboblen tilbage i midten af 00’erne. Både Nationalbanken, Finanstilsynet og Det Systemiske Risikoråd er begyndt at udtrykke bekymring over, at situationen med det lave boligudbud og de kraftigt stigende boligpriser potentielt kan føre til en ny prisboble på boligmarkedet.
Vi mener ikke, at der er grund til at være helt så bekymrede, da reguleringen af boligmarkedet er langt mere omfattende end i midten af 00’erne. Både udbetalingskravet på 5%, de øgede krav til kreditgivning i vækstområderne, samt begrænsningen i lånevalget for højt gældsatte boligejere er med til at sikre, at ejerboligmarkedet er langt mere robust end tidligere.
Og dog…
Udviklingen med det lave boligudbud og de kraftigt stigende priser især i de største byer har dog den uheldige konsekvens, at potentielle boligkøbere med almindelige indkomster såsom lærere, politibetjente og sygeplejersker får væsentlig sværere at blive godkendt til køb af ejerbolig i de største byer. Det presser disse grupper ud af de dyreste områder og kan på sigt give mangel på disse gruppers arbejdskraft i de største byer.
Seneste nyheder

Inflationen er nu steget til 6,7 % - men fortsætter det?
Ikke siden 1984 har forbrugspriserne steget så kraftigt. Og det er særligt el, fødevarer, brændstof og gas, der øger inflationen i april måned.

Boligrenovering er ikke længere for alles pengepung
De seneste år har omkostningerne til boligrenovering steget parallelt med de gennemsnitlige lønninger. Nye tal peger dog på, at omkostningerne til boligrenovering stikker af fra lønningerne– og det vil sætte en stopper for mange danskeres drømme om boligrenovering.

Dyrere lån skaber dominoeffekt
Boligejerne har gennem længere tid vænnet sig til, at renterne var lave og stort set ikke rokkede sig ud af stedet. Men tiderne har ændret sig, og på bare halvandet år er renterne steget fra 1 % til 4 %. Med andre ord – det er blevet markant dyrere at låne penge. Og det er noget, der påvirker både boligpriser og privatforbrug.

Netop nu: indfri dit dyre banklån
Netop nu er der en åbning i markedet, der giver boligejere med lave, fastforrentede realkreditlån mulighed for at udnytte de stigende renter til at opkonvertere deres lån – og i samme omgang få indfriet deres dyrere banklån.
Kontakt os
Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.