Par sidder foran PC

Næsten 20 mia. på vej fra SKAT


Hvis du er en af dem, der får penge tilbage i SKAT, kommer det sikkert ikke helt bag på dig, at der er kommet  penge ind på din konto, næste gang du tjekker den.

Fredag den 9. april er dagen, hvor SKAT sender næsten 3,6 mio. danskere i alt 19,5 mia. retur i for meget betalt skat for 2020. Det er lidt flere penge end tidligere forventet. I gennemsnit udgør den overskydende skat 5.422 kr. pr. skatteyder. For Region Hovedstaden er gennemsnittet 5.742 kr.

Udbetalingerne af overskydende SKAT sker på baggrund af ændringer og tilføjelser til årsopgørelsen, som er oplyst til og med den 31. marts. Har man ændret i årsopgørelsen via TastSelv efter den 31. marts, kan man med det samme se sin nye årsopgørelse i TastSelv. Her fremgår det også, hvornår evt. overskydende skat vil blive udbetalt.

 

Ret din forskudsopgørelse og reducer din skat

Når du får overskydende skat retur, så er det fordi, at du har betalt for meget i skat i løbet af 2020. Det er derfor en god ide at benytte anledningen til at tjekke, om forskudsopgørelsen for 2021 stemmer. For måske ligger der her en mulighed for at reducere din løbende skattebetaling, så du ikke igen skal vente til april næste år med at få dine egne penge retur. 

 

Årsopgørelsen kan rettes endnu

Fristen for at ændre årsopgørelsen for 2020 udløber den 1. maj, så har du glemt et fradrag, eller skal du have rykket rundt på renteindtægter eller fradrag mellem dig og din evt. partner, så kan det nås i nu.

 

FAKTA

Skattetal

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.