Computer og smartphone

Højsæson for svindel


Lige nu har rigtig mange danskere fået udbetalt indefrosne feriepenge, og 9. april kommer der 11 mia. i restskat fra SKAT. Men glæden over de mange penge kan hurtigt få en brat ende, for erfaringsmæssigt betyder de store udbetalinger, at kriminelle med stor sandsynlighed vil bruge de mange penge som anledning til svindel.

Vi ser ofte, at svindlere er gode til at udnytte, hvad der er ”oppe i tiden” i forbindelse med at kontakte potentielle ofre. Eksempelvis har vi tidligere set det, når folk skal have penge tilbage i SKAT eller lignende.

 

Svindlere kan udgive sig for at være banken eller Udbetaling Danmark

Erfaringen viser, at svindlerne eksempelvis vil påstå, at der er problemer med udbetalingen af de ansøgte feriepenge for på den måde at franarre NemID-koder, som giver adgang til netbank og dermed dine penge.

Der er også eksempler på, at svindlerne påstår at være fra banken eller Udbetaling Danmark. Via sms og mail kan de påstå, at der er problemer med udbetalingen, og at der er behov for, at man afleverer NemID-oplysningerne.

 

Alle kan være mål for svindelforsøg

Tidligere har det især været den ældre del af befolkningen, svindlerne har gået efter, men i forbindelse med udbetalingen af feriepenge og restskat er alle modtagere potentielle mål for svindelforsøg.

Derfor gør vi også meget ud af at advare om ikke at give NemID-oplysninger eller andre personfølsomme oplysninger, hvis man bliver kontaktet.

 

Oplys aldrig dine NemID-oplysninger

Vores helt klare budskab er, at myndigheder, banker, Nets, politiet eller kommunen aldrig vil kontakte dig på sms, mail eller over telefonen og bede om at få oplyst personfølsomme oplysninger såsom NemID-koder. Derfor skal du under ingen omstændigheder give dine koder eller lignede, hvis du skulle være så uheldig at blive kontaktet af svindlere.

Der er ingen tvivl om, at svindlerne bliver dygtigere og dygtigere og virker professionelle for at få oplysninger ud af folk.

 

Er skaden sket?

Skulle skaden være sket, og du har givet dine oplysninger, så kontakt banken og Nets hurtigst muligt, så både NemID og dine konti kan blive spærret.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.