Underskriver dokument

Opdatering af ID-oplysninger frem mod MitID

Nogle NemID-brugere skal opdatere deres ID-oplysninger, før de kan få MitID. Det er med til at øge sikkerheden for, at man er den, man udgiver sig for at være og sikre brugen af fremtidens digitale signatur.

Har du den opdaterede version af NemID’s nøgleapp fra august 2021 vil du kunne se muligheden for at opdatere dine oplysninger. Dette er en standardtekst, som alle vil kunne se – uanset om det er nødvendigt at opdatere ens oplysninger eller ej.

Er det derimod påkrævet, at du opdaterer dine oplysning, vil du få direkte besked via Digital Post fra Digitaliseringsstyrelsen.

Hvorfor skal jeg opdatere mine ID-oplysninger i NemID?

MitID bliver, ligesom dit kørekort eller pas, et bevis på, at du er den, du er. Så ligesom du heller ikke ville gå rundt med eller bruge et udløbet kørekort, så skal MitID bruge de mest opdaterede oplysninger fra dig. MitID er en forbedret og fremtidssikret version af din digitale signatur, som er fremtidssikret og bedre rustet imod misbrug.

Hvordan gør jeg?

Hvis du har fået post fra Digitaliseringsstyrelsen, skal du scanne dit pas via NemID nøgleapp og på den måde bekræfte din identitet. Du skal have et gyldigt dansk pas udstedt efter 1. januar 2012 og en smartphone, der kan scanne chippen i passet. Det kan de fleste android-telefoner og iPhone-modellerne 7 og opefter.

Står du i en situation, hvor du skal opdatere dine ID-oplysninger, men ikke har et gyldigt dansk pas eller mulighed for at gennemføre processen i NemID-nøgleappen, vil du blive kontaktet senere.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.