Slapper af på gulvet

Boligpriserne stiger trods corona


Økonomien har været gennem en særdeles dramatisk udvikling under corona-krisen. Vi har set svingende realkreditrenter, en stigning på over 50.000 fuldtidsledige i løbet af tre måneder og en opbremsning i indkomsterne. Normalt ville sådanne ændringer i økonomien få boligpriserne til at falde markant – i hvert fald i klassisk boligøkonomisk forstand. Sådan er det imidlertid ikke gået. Ganske overraskende er priserne på huse steget med omkring 4% under corona, mens lejligheder er steget med godt 6%.

De gode økonomiske takter fortsætter

Tager vi boligejernes briller på, ser udsigten for 2021 faktisk også pæn ud. Det er klart, at året er præget af større usikkerhed end normalt. Vi ved for eksempel ikke, hvornår samfundet igen åbner op for fuld styrke, eller om flere nedlukninger vil følge. Eller hvornår vaccinerne er rullet så meget ud, at vi kan vende tilbage til dagligdagen, og økonomien igen kommer på sporet.

Trods de mange ubekendte forventer vi dog, at boligpriserne fortsat vil stige omkring 2-4% i 2021. Boligejerne kan dermed i gennemsnit se frem til at øge deres friværdi med 60-70.000 kr., som vil være med til at gøre boligejernes økonomi endnu mere robust. Samtidig forventer vi, at indkomsterne stiger med 1,5-2% i 2021, mens inflationen ser ud til at forblive på omkring 1%. Igen i år kan flere danskere altså se frem til flere penge mellem hænderne, og der bliver flere penge at købe bolig for, hvilket vil være med til at sikre fortsatte stigninger på boligmarkedet.

Glæde af lave renter et godt stykke tid endnu

Tager vi et kig på renterne, ser de også ud til at forblive på de nuværende niveauer. Den Europæiske Centralbank gør, hvad den kan for at holde renterne nede, og der er endda mulighed for ekstra nedsættelse af renterne i 2021. Boligejerne skal således ikke frygte, at den positive udvikling på boligmarkedet lige foreløbig bliver sat over styr af stigende renter.

Skulle der være nogle boligejere tilbage, som endnu ikke har fået omlagt deres realkreditlån til et 1% fastforrentet lån, er der altså tid endnu til at få det klaret inden næste opsigelsesfrist for fastforrentede realkreditlån den 30. april 2021. Vil du høre mere om, hvordan du kan få gavn af de lave renter i din boligøkonomi, er du altid velkommen til at tage fat på os.

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.