Udskift dit gamle oliefyr

Farvel til oliefyret


Lån & Spar samarbejder med Totalkredit, og det er der mange fordele ved for dig som kunde. Én af dem er, at Totalkredit er ejet af Forenet Kredit, som gerne vil støtte vores kunder i at energirenovere deres boliger. Derfor kan Totalkredit give et økonomisk tilskud på 10.000 kr., når du udskifter dit oliefyr med en varmepumpe. Det gør de, fordi energiforbrug i bygninger udgør 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug, og at udskifte oliefyret med en varmepumpe er et af de tiltag, der har størst effekt på CO2-udslippet.

 

Tilskud fra staten

Ud over tilskuddet på 10.000 kr. fra Totalkredit kan du søge om tilskud fra staten, hvor du kan få mellem 22.000-45.000 kr. På den måde bliver det endnu billigere for dig at sige farvel til oliefyret. Du skal have fået tilsagn om tilskuddet inden, du indgår aftale om udskiftning med en installatør.

Læs mere om tilskuddet fra staten her

 

Vilkår og betingelser

Det er vigtigt, at du har modtaget et gyldigt værdibevis fra Totalkredit af din rådgiver, inden du begynder på arbejdet. For at få tilskud skal følgende være opfyldt:

  • Du skal være privatkunde og have et Totalkredit-lån i ejendommen
  • Din ejendom skal være en ejerbolig (ikke fritidsbolig) og ligge i et område uden mulighed for fjernvarme. Det kan du tjekke på grønfjernvarme.nu eller spørge din kommune om.
  • Oliefyret skal udskiftes til en varmepumpe (luft-til-vand eller jordvarme) med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet skal udføres af en virksomhed (dvs. ikke ”gør-det-selv”)
  • Kopi af fakturaen, hvor det udførte arbejde er beskrevet, skal sendes til din rådgiver senest seks måneder fra værdibevisets udstedelse.

Totalkredit giver 10.000 kr. i tilskud til de første 3.000 Totalkredit-kunder, som ansøger om et værdibevis og opfylder forudsætningerne for at få tilskud.

Læs øvrige vilkår og betingelser her

 

Sådan gør du

  1. Orienter dig om mulighederne for at få offentligt tilskud på SparEnergi.dk og om Totalkredits vilkår og forudsætninger
  2. Kontakt din rådgiver, hvis du opfylder forudsætningerne for at få tilskud fra Totalkredit. Din rådgiver kan hjælpe dig med at søge om et værdibevis på 10.000 kr. og med eventuel finansiering.
  3. Du får et værdibevis, som er gyldigt i seks måneder. Derfor kan det være en god idé at gå i gang med udskiftningen hurtigst muligt, da der kan være ventetid – fx hos den virksomhed, der skal installere varmepumpen.
  4. Udskift oliefyret med en ’luft-til-vand’- eller ’jordvarme’-varmepumpe med energimærke A++ eller bedre. Arbejdet kan med fordel udføres af en VE-godkendt virksomhed. Det må ikke udføres som ”gør-det-selv”. Se liste med VE-godkendte virksomheder her
  5. Når oliefyret er udskiftet, sender du en kopi af din faktura til din rådgiver. Læs mere om det på siden med vilkår og forudsætninger i afsnittet "Dokumentation for udskiftning af oliefyr til varmepumpe"
  6. Du modtager tilskuddet på din NemKonto efter senest 30 dage. Tilskuddet er skattepligtigt og skal selvangives.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.