To børn og en hund på stranden

Seks gode råd til din sommerferie

 

Sommerferien er lige om hjørnet og i takt med, at Danmark og Europa åbner mere og mere op, planlægger mange danskere at rejse på sommerferie. Derfor har vi samlet seks gode råd til din ferie, som du kan pakke med i kufferten. 

 Rigtig god sommerferie!

 

1. Hav styr på rejseforsikringen

Inden du rejser, er det en rigtig god ide at tjekke, hvordan din forsikring dækker på rejsen. Især i disse corona-tider er rejseforsikringen uundværlig. Hvordan er du dækket, hvis et område pludselig bliver rødt? Hvad sker der, hvis du selv bliver syg på turen eller har brug hjælp til hjemrejse? 

Corona: Hvordan dækker rejseforsikringen med Mastercard?

 

2. Betal med lokal valuta

Når du betaler med dit kort i udlandet, bliver du måske spurgt, om du ønsker at betale i lokal valuta eller danske kroner. Ofte vil det være dyrere for dig at betale i danske kroner, fordi forretningerne selv bestemmer kursen. Det er ikke ualmindeligt, at det koster 5% ekstra, hvis du betaler i danske kroner.

 

3. Hav altid et ekstra kort på hånden

Når du rejser på ferie, er det en rigtig god idé at have et ekstra kort med, hvis du skulle miste eller få stjålet et kort. Vi anbefaler også, at du opbevarer dine kort forskellige steder.

To kort giver desuden en ekstra sikkerhed, hvis du rammer dit korts beløbsmaksimum.

Se beløbsgrænser her

 

4. Hold godt øje med dine konti i mobilbanken

Når du er på ferie, er det en god idé at følge bevægelserne på dine konti. Det kan du nemt gøre i mobilbanken. Her kan du også spærre dit kort, hvis uheldet er ude.

Sådan får du mobilbank

 

5. Husk dit Mastercard, når du lejer bil

Mange udlejningsfirmaer i udlandet vil kun tage imod Mastercard Standard, Guld eller Platin, når du reserverer depositum for billeje. Hvis du vil være sikker på at kunne leje bilen, skal du altså huske dit Mastercard på ferien.  

Men der er flere gode grunde til at huske dit Mastercard, når du lejer bil. Kortet giver dig nemlig rabat på billeje hos Avis og Hertz og dækker en del af din selvrisiko, hvis du ikke selv er skyld i skaden:

  • Få 10% rabat på billeje med Mastercard Standard hos AVIS og Hertz.
  • Få 10% rabat på billeje hos Hertz og 12,5% hos AVIS med Mastercard Guld. Derudover dækker forsikringen 10.000 kr. af din selvrisiko.
  • Få 15% rabat på billeje hos Hertz og 17,5% hos AVIS med Mastercard Platin. Derudover dækker forsikringen 15.000 kr. af din selvrisiko.

Vi samarbejder med LOPI Mastercard om rabatten til Avis og Hertz. Ønsker du at få rabat, skal du bestille bilen her
 

6. Få overblik over dine kort

Inden du rejser, så brug et øjeblik på at sætte dig ind i reglerne for dine kort. Hvor meget kan du hæve? Hvor meget kan du betale? Hvornår betaler du gebyr? Få overblik her.

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.