Kvinde sidder ved computer

Bør vi frygte en ny rentenedsættelse?


Alt imens bankerne er i fuld gang med at indføre negativ rente på indlån - med lavere og lavere grænse for hvor meget, man kan have stående til 0% i rente - så melder der sig nu en ny frygt. En frygt for, at Nationalbanken igen beslutter sig for at sænke sin rente yderligere.

Hvis det sker, er der store chancer for, at bankerne bliver nødt til at følge med og sænke renten på helt almindelige indlån.

 

Kronen er styrket i forhold til euroen

Det går godt i dansk økonomi, og nok også langt bedre end de fleste forestiller sig. Danske virksomheder står godt rustet til, når verden igen åbner op, og efterspørgslen for alvor tager fart.

Vi har siden april 2020, set kronen blive styrket i forhold til euroen, som vi jo har bundet kronen tæt op på. I februar oplevede vi for første gang i længere tid, at Nationalbanken aktivt trådte ind på valutamarkedet og solgte kroner med det formål at stoppe stigningen i kronekursen.

 

Nationalbanken kan være nødt til at sætte renten ned

Interventionen i februar var ganske beskedne 400 mio. kr., men ikke meget tyder på, at det har stoppet styrkelsen af kronen. Det betyder, at Nationalbanken kan blive nødt til at kaste milliarder efter at holde kronekursen, og når beløbet bliver stort nok, så resulterer det i en nedsættelse af renten - formentlig til -0,75% fra de nuværende -0,6%.

Det er en sådan rentenedsættelse, der med stor sandsynlighed vil blive fulgt af bankerne, som over en årrække undlod at følge Nationalbankens rentesænkninger med betydelige udgifter til følge.

Figuren nedenfor viser eurokursen - prisen for en euro målt i kroner. Bemærk, at når grafen går op, så betyder det, at kronen bliver stærkere.

EURDKK Spot

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.