Skyer i horisonten

Fremgang i beskæftigelsen fortsætter, men skyer lurer i horisonten

Danmarks Statistik har i dag offentliggjort nye tal for beskæftigelsen, og den gode udvikling fortsætter – om end i et lidt lavere tempo. Således steg beskæftigelsen med knap 7.000 personer fra juni til juli, men som det fremgår af figuren herunder, så er niveauet allerede nu langt højere end før Corona-krisen.

Sæsonkorrigeret beskæftigelse (måned)

Beskæftigelsen sætter nye rekorder igen

Corona-krisen bød på særdeles kraftige udsving i beskæftigelsen, som i første omgang toppede i februar 2020. Efterfølgende faldt beskæftigelsen med knap 80.000 personer i løbet af nedlukningen i marts, april og maj 2020. Men genopretningen er kommet langt hurtigere og kraftigere end forudset dengang, hvilket betyder, at beskæftigelsen nu igen sætter nye rekorder.

Dansk økonomi har for første gang rundet 2.850.000 beskæftigede, hvilket naturligvis er positivt for udviklingen herhjemme. Tempoet i stigningen ser ud til at aftage, men i takt med at beskæftigelsen er steget så kraftigt, så melder sig samtidig kraftige fald i ledigheden og begyndende stigninger i lønomkostningerne.

 

Fortsat mangel på arbejdskraft kan få konsekvenser for dansk økonomi

Det er værd at holde øje med i de kommende måneder, om manglen på arbejdskraft bliver mere udtalt, og om det begynder at komme til udtryk gennem kraftigere lønstigninger, for så kan opsvinget i dansk økonomi få en brat afslutning

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.