Hundredevis af kroner

Vil du hæve et større kontantbeløb?

Vær opmærksom på disse 4 vigtige ting

I Lån & Spar er det vigtigt for os, at du får den bedste rådgivning, til alt der omhandler din økonomi. Derfor er det også vigtigt, at du ved, hvordan du skal forholde dig, hvis du ønsker at hæve et større kontantbeløb.

 

Når du hæver et større kontantbeløb, skal du være opmærksom på følgende:

 • Du løber en sikkerhedsmæssig risiko
  Når du skal transportere eller opbevare et stort kontantbeløb, løber du en sikkerhedsmæssig risiko i forhold til tyveri på åben gade eller indbrud i dit eget hjem.
 • Du skal muligvis øge din forsikringsdækning
  Hvis du uheldigvis skulle være udsat for indbrud i dit eget hjem, er det ikke sikkert, at din nuværende forsikring dækker. Mange indboforsikringer dækker fx kun tyveri af kontanter på op til 35.000 kr. – og nogle også mindre. Det er derfor vigtigt, at du taler med dit forsikringsselskab, hvordan du er dækket, inden du hæver et større kontantbeløb.
 • Det kan være svært at sætte kontanterne ind igen
  Af hensyn til Hvidvaskloven kan det være svært, hvis du ombestemmer dig og vil sætte kontanterne ind på din konto igen. Det vil nemlig formentlig betyde, at du skal kunne dokumentere, hvor kontanterne stammer fra – og det er ikke sikkert, at din kvittering, når du hæver beløbet, rækker.
  I samme forbindelse er vi forpligtet til at stille dig en række uddybende spørgsmål, når du hæver – og evt. ønsker at indsætte et større kontantbeløb igen.
 • Der er en grænse for, hvor mange kontanter du må rejse til udlandet med
  Hvis du skal rejse til udlandet, må du højst medbringe et beløb, der svarer til 75.000 kr. Har du brug for at medbringe større beløb end det, skal du angive det hos SKAT.

 

Hæver du kontanter for at undgå negativ rente?

Du er selvfølgelig velkommen til at hæve et større kontantbeløb for at undgå at betale negativ rente. Det er helt op til dig. Du skal bare være opmærksom på de forhold, vi har nævnt ovenover. Desuden skal du vide, at det ikke nødvendigvis er en økonomisk gevinst – fx hvis du skal øge din forsikringsdækning, så kan det hurtigt koste det samme, som det du skal betale i negativ rente på din konto.

Til gengæld kan du overveje, om du i stedet vil investere dine penge for at undgå negativ rente. Hvis du er interesseret i det, er du meget velkommen til at kontakte din personlige rådgiver i Lån & Spar.

 

Husk også …

Hvis du fortsat ønsker at hæve et større kontantbeløb, skal du huske, at:

 • Du skal aftale et afhentningstidspunkt
 • Du skal medbringe billede-ID (kørekort eller pas), når du henter pengene

 

Sådan bestiller du kontanter

Hvis du fortsat ønsker at hæve et større kontantbeløb, er det lettest at kontakte dit lokale rådgivningscenter eller ringe til kundeservice på 3378 2000.

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.