Havvindmøller

Sådan gavner du både planeten og din pengepung

Vores valg af transport, mad og forbrug sætter sine tydelige spor på planeten. Det er derfor vigtigt, at vi alle reflekterer over vores adfærd og valg i dagligdagen. Det gælder selvfølgelig også Lån & Spar. I denne artikel kan du læse om vores mål på bæredygtighedsområdet og få gode råd til ændringer i din hverdag, der er gode for både planeten og din pengepung.

Samfundsansvar er en del af Lån & Spars DNA. Selve kernen i vores mission er at hjælpe vores kunder til at få en bæredygtig økonomi. Grøn omstilling spiller også en central rolle, men vores bæredygtighedstanke strækker sig endnu længere end det – den gennemsyrer hele vores forretning.

”Vi arbejder aktivt for at bidrage til FN’s verdensmål for bæredygtig udvikling og har valgt at fokusere på fem strategiske temaer i vores arbejde: Sundhed og trivsel på arbejdspladsen, ligestilling, sund økonomi, klima og partnerskaber for handling”, fortæller Keld Thornæs, HR- og kommunikationsdirektør i Lån & Spar.

CO2-neutral bank i år 2030

Et af Lån & Spars mål er at være en CO2-neutral bank i 2030. At nå dertil kræver forandringer både internt og eksternt.

”Vi investerer ansvarligt, rådgiver vores kunder om grønne alternativer, der kan mindske deres klimaaftryk, og fokuserer på, hvordan vi kan gøre vores egen forretning mere miljøvenlig. For eksempel kommer al vores strøm på kontorerne fra vindmøller, vi køber lokalt producerede og økologiske fødevarer og bruger enten kollektiv transport eller kører sammen, når vi skal til møder”, forklarer Keld Thornæs.

Han peger på, at gode samarbejder er afgørende for at skabe den nødvendige forandring.

”Ingen kan skabe forandring alene. Derfor er gode samarbejder nøglen til at nå de globale mål. Vi har nedsat interne og eksterne arbejdsgrupper, der kommer med nye ideer og sikrer, at vi hele tiden forbedrer vores bæredygtighedsarbejde,” siger han og opfordrer alle til at reflektere over deres eget aftryk på klimaet:

”Jeg vil anbefale alle mennesker at sætte sig ned og tænke over, hvad der er vigtigst og så lade den indsigt vise vejen. Selv små handlinger gør en forskel i det lange løb.”

Fem tips, der gavner planeten og pengepungen

Der er mange små ændringer, du kan foretage i din hverdag allerede i dag. Her kommer vores bedste tips, som er gode for både kloden og din økonomi.


1. Undgå madspild

Planlæg dine indkøb, så du holder dig til de fødevarer, du rent faktisk har brug for, og undgå at købe flere friske fødevarer, end du har tid til at spise. Brug dine rester, inden du fylder køleskabet op!

2. Tag cyklen - eller kør i elbil

Vælg cyklen eller offentlig transport, så ofte du kan, og overvej evt. at gøre brug af en delebilsordning. Du kan også skifte til en klimavenlig bil, der udleder mindre CO2. I Lån & Spar tilbyder vi et grønt billån til el- og plug-in hybridbiler, der er billigere end et traditionelt billån.

Læs om vores grønne billån

3. Se dit forbrug efter i sømmene

  • Pas godt på dine ting og prøv at reparere, inden du køber nyt
  • Tjek, om du kan låne de ting, du ikke kommer til at bruge så ofte - fx værktøj
  • Køb brugt i stedet for at købe nyt

4. Invester bæredygtigt

Undersøg grønne opsparingsmuligheder, der ikke bidrager til den globale opvarmning. Vær ikke bange for at spørge os i Lån & Spar - samt din pensionskasse og dit forsikringsselskab - hvor dine penge er placeret.


5. Udskift dit gas- eller oliefyr

Energiforbruget i bygninger udgør 40% af Danmarks samlede CO2-forbrug. Derfor er et af de tiltag, der har størst effekt på dit CO2-udslip, at udskifte dit gas- eller oliefyr med en varmepumpe. Du kan få et økonomisk tilskud på 10.000 kr. af Totalkredit, når du erstatter oliefyret med en varmepumpe.

Læs mere om Totalkredits tilskud

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.