To personer i en skilift

Tips til billigere vinterferie!

Sommerferien er slut, og mange af os drømmer allerede nu om den næste ferie.

Ferie og rejser er tit en af budgettets dyreste poster, så vi har samlet otte gode tips, der kan spare dig for penge, næste gang du rejser.

 1. Undgå skolernes ferier

  Har du ikke børn, der skal i skole, kan du hurtigt spare penge. Kan du rejse uden for skolernes ferier, kan du være ret sikker på at få din rejse billigere. Efterspørgslen er mindre, og det ses som regel på priserne!

   

 2. Søg på nabolandes hjemmesider

  Har du skolebørn eller arbejde, der gør, at din ferie falder i skolernes ferie, kan du stadig spare penge. Booker du f.eks. din ferie via rejsebureauernes hjemmesider i udlandet, kan du nyde godt af, at vores nabolande ofte holder ferie i andre uger, end vi gør. Vær dog opmærksom på, at der muligvis kan gælde andre rejsegarantiregler i udlandet end i Danmark.

   

  Vi har f.eks. fundet ud af, at du kan spare op til 20 % på en identisk pakkerejse, hvis du køber den gennem et dansk rejsebureaus svenske hjemmeside.

   

 3. Vær dit eget rejsebureau

  Du kan tit spare penge ved selv at arrangere din ferie. Det koster lidt mere tid og besvær, men til gengæld får du en skræddersyet rejse. Der er især penge at spare, hvis du rejser i de uger, hvor danskerne har ferie.

   

 4. Køb din flybillet på udsalg - og i god tid

  Arrangerer du selv din ferie, og skal du ud at flyve, gælder det om at holde øje med flyselskabernes udsalg. Du kan stort set regne med, at flyselskaberne holder udsalg i de samme perioder hvert år. Og ofte kan det betale sig at bestille billetterne i god tid.

   

 5. Tag en 'skæv uge', hvis du skal flyve

  De fleste flybilletter er dyrest om lørdagen. Passer det dig lige så godt at flyve fra f.eks. onsdag til onsdag, er der penge at spare. Vær dog opmærksom på, at det nogle steder kan være svært at booke hotel/lejlighed i skæve uger. Det er især tilfældet, hvis du skal på ski.

   

 6. Book en lejlighed

  Vil du spare penge på selve opholdet, kan det tit betale sig at booke en lejlighed. Den koster måske lidt mere end et hotelværelse, men hvis du selv kan lave morgenmad og f.eks. lidt frokost, kan det hurtigt blive billigere end at skulle spise alle måltider ude. Og så får du turen i det lokale supermarked med!

   

 7. Undgå toppen

  Skal du på skiferie, er det værd at overveje destinationer, der ligger lidt lavere i Alperne. En tommelfingerregel er, at jo højere skiområdet ligger, desto dyrere er destinationen. Det hænger selvfølgelig sammen med, at snesikkerheden er større, jo højere du kommer op, så tippet er bedst de år, hvor der er meget sne. Derudover er de meget søgte områder som regel betydeligt dyrere end de mindre kendte.

   

 8. Prøv nabolandet

  Er du ligeglad med, hvilket land ferien går til, kan der være penge at spare ved at vælge en lidt mindre søgt destination.

   

Rigtig god ferie!

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.