Top hemmeligt

Kun svindlere spørger om dit NemID

Flere og flere danskere oplever, at de bliver ringet op af svindlere, der udgiver sig for at være SKAT, Nets eller deres bank. Svindlernes mål er at få fat i dine koder til NemID.

En ældre kunde bliver ringet op af sin 'bank' 'Banken' fortæller hende, at der lige nu er ved at blive betalt en regning på 15.000 kr. fra hendes konto via bankens system. Kender hun noget til det? Kunden bliver meget urolig, men ’banken’ beroliger hende med det samme. ’Banken’ kan nemlig hjælpe, hvis hun bare giver dem sit cpr.nr. og sine NemID-koder. Det gør hun. Kort efter har hun fået tømt alle sine bankkonti.

Der findes desværre masser af lignende historier, hvor svindlerne udgiver sig for at være Nets eller NemID. Kunderne får typisk at vide, at der er ved at blive trukket et større beløb fra deres konti, men at de kan få 'hjælp', hvis de fortæller strengt personlige informationer videre over telefonen.

Før i tiden talte svindlere på gebrokkent engelsk, så de var nemmere at gennemskue.. I dag taler de dansk og er godt forberedte på kundens argumenter. Der er endda eksempler, hvor svindlerne stiller telefonen om til en ’ekspert i banken’, som giver situationen troværdighed.

 

Udlever aldrig personlige informationer

Dine personlige oplysninger som cpr.nr., NemID adgangskode og engangskoderne fra kodekort eller NemID nøgleapp er strengt personlige og må aldrig udleveres til andre.

Banker, SKAT eller NemID vil aldrig bede om personfølsomme oplysninger hverken over telefon, på mail eller sms. Husk det – og tag evt. en snak med ældre familiemedlemmer/venner, som kan være særligt udsatte i forhold til denne type svindel.

 

Hvad nu hvis jeg tror, jeg er blevet snydt?

Har du mistanke om, at nogen har fået adgang til dine personlige informationer, dit kodeord eller har du fået stjålet dit NemID-nøglekort, så skal du hurtigst muligt spærre netbanken eller ringe til vores kundeservice på 3378 2000.

Læs mere om sikkerhed og få gode råd til at undgå svindel

En gris på himlen

Sidste chance for at overføre penge i 2019

Vil du sætte penge ind på din pension i 2019? Eller overføre penge til andre konti?

Måler på næsten max

Har du husket at sætte penge ind på din pension i 2019?

Nu er det snart sidste chance for at sætte penge ind på din pension, hvis du vil have fradrag i 2019.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.