Forældrekøb

Overvejer du et forældrekøb? Der er nye skatteregler fra 2021

Skal dit barn flytte hjemmefra? Så er et forældrekøb en god måde at hjælpe den unge til at få en tryg base til overkommelige penge. Inden du kaster dig ud i et forældrekøb, skal du dog være opmærksom på, at nye regler på området ændrer de skattemæssige besparelser ved boligkøbet i 2021.

Det bliver mindre fordelagtigt at leje ud til sit barn

Pr. 1. Januar 2021 er det ikke længere muligt at benytte den såkaldte virksomhedsordning, når du vil leje din bolig ud til dit barn.

Virksomhedsordningen er en måde at beregne skatten på, når man lejer sin ejerbolig ud, som for de fleste vil give en pæn skattebesparelse.

Når virksomhedsordningen forsvinder, bliver dit overskud fra udlejningen beskattet som personlig indkomst, og de skattemæssige fordele ved købet bliver mindre end hidtil.

Læs mere om forældrekøb på skat.dk

De nye regler er stadig uklare

Det er endnu ikke fastlagt, hvilken betydning de nye regler får for dig, hvis du allerede har et forældrekøb, eller du når at købe en bolig til dit barn inden 1. januar 2021. Det er ikke til at sige, om du kan beholde de skattemæssige fordele fra virksomhedsordningen, eller om de helt forsvinder.

Under alle omstændigheder anbefaler vi dig at tale med en revisor, der kan hjælpe med at ruste din økonomi til de nye regler.

Der er stadig fordele ved forældrekøb

Den største fordel ved et forældrekøb er og bliver uændret - nemlig at du hjælper dit barn med at få et godt og stabilt sted at bo, mens den unge studerer og gør sig klar til at stå helt på egne ben.

Hvis du køber bolig til dit barn i en af de større byer, er der også gode chancer for, at du gør dig en god investering på sigt og kan sælge boligen videre med fortjeneste.

Du kan også vælge at sælge boligen videre til dit barn og hjælpe den unge godt ind på boligmarkedet.

Book et møde og hør mere om forældrekøb

Går du med tanker om et forældrekøb? Du kan finansiere boligen med et realkreditlån eller et banklån - det kan også være, at du har friværdi eller en opsparing, du vil bruge. Book et personligt møde i Lån & Spar og hør mere om dine muligheder.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.