På med cykelhjelm

Rentebesparelser på vej til boligejere med Tilpasningslån

Er du blandt de 20.000 boligejere i Totalkredit, der skal have ny rente på dit Tilpasningslån den 1. januar 2022, kan du allerede nu glæde dig – renten bliver nemlig lavere på dit lån. Totalkredits chefanalytiker Sune Malthe-Thagaard giver dig her sine anbefalinger til, hvad du skal være opmærksom på, når dit Tilpasningslån får ny rente.

 

Vil du ændre dit lån?

Når dit Tilpasningslån skal have ny rente, er det en oplagt mulighed for at tjekke op på, om du har det lån, der passer bedst til dig og din økonomi. Det kan nemlig sagtens være, at der ligger nogle uforudsete fordele i at ændre dit lån. Du skal bare være opmærksom på, at sidste frist for at ændre dit lån er 29. oktober 2021.

 

Boligejere med F5-lån får største besparelse

Har du et F5-lån, er der mest at glæde sig til. Her sparer du nemlig mest på renten, der falder fra 0,39 procent til -0,12 procent. Derudover falder ydelsen på et lån med afdrag efter skat til 110 kroner for hver million kroner, du har lånt – det er den laveste ydelse efter skat. Det skyldes, at renten og bidragssatsen på et F5-lån samlet set bliver lavest.

Har du et F1-lån, skal du derfor måske overveje, om det giver mening for dig at forlænge rentebindingen til 5 år. På den måde kan du fastlåse den negative rente de næste 5 år og samtidig spare penge. Det forudsætter dog, at du ikke har planer om at flytte inden for de næste par år eller forventer, at renterne falder yderligere.

 

Lavere rente til boligejere med F1- og F3-lån

Har du et F1- og F3-lån kan du også se frem til en lidt lavere rente. Har du et F1-lån kan du dog se frem til en lidt højere ydelse efter skat, selv om renten falder en smule. Den højere ydelse skyldes, at afdraget på F1-lånet stiger mere end rentebesparelsen.

Ny længde på rentebinding på F1-lån

F1-lånet har normalt en rentebinding på 1 år, men denne gang får F1-lånet en rentebinding på et år og tre måneder. Ændringen i længden på rentebindingen ved denne renteauktion sker, fordi vi samler refinansieringen af F1-lån. Der er nemlig færre og færre boligejere, der har et F1-lån, og for at sikre de tilbageværende den bedst mulige rente, når lånene kommer på auktion, er det nødvendigt at tilstrækkeligt mange F1-lån skal have ny rente på samme tid.

Har du overvejet en fast rente?

For nogle kan det være en god ide med et fastforrentet lån, hvor du sikrer dig en fast rente. Renten på lån med fast rente i 30 år er godt nok steget siden nytår, men det koster faktisk ikke særlig meget på ydelsen at skifte fra eksempelvis et F1-lån til et lån med fast rente.

Skifter du til et fastforrentet lån skal du dog være opmærksom på, at afdraget falder, og på den måde opbygger du din friværdi langsommere med et lån med fast rente. Beholder du lånet i alle 30 år, så er det dyrere at vælge et lån med fast rente sammenlignet med et F1-lån ved det nuværende renteniveau, men så har du til gengæld tryghed om renten.

 

Skal vi sammen finde den bedste løsning til dig?

Har du brug for hjælp til at få overblikket over, hvilke muligheder og løsninger, der er bedst til dig, kan du booke et møde med din personlige rådgiver. Så kan I sammen vende fordele og ulemper ved de forskellige lån – husk blot, at det skal være inden 29. oktober 2021.

Vil du fortsætte med det lån, du har i dag, skal du intet gøre. Du får automatisk ny rente 1. januar 2022.

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.