To seniorer i køkken

Brug 15 minutter på din fremtid

Af pensionskonsulent Claus Petersen

Hvordan kommer din pensionisttilværelse til at se ud? En tur på pensionsinfo.dk giver dig hurtigt et samlet overblik over dine pensionsordninger. Og mine mange år som pensionsrådgiver siger mig, at det for langt de fleste kan være lidt af en øjenåbner!

Hvordan ser din økonomi ud, hvis nu...

Ved du allerede, hvordan din samlede økonomi ser ud, når du bliver pensioneret? Godt, så behøver du ikke læse videre! 

Mangler du derimod et samlet overblik over dine pensionsordninger og forsikringer, så er 15 minutter på hjemmesiden pensionsinfo.dk givet godt ud

Hjemmesiden er et samarbejde mellem offentlige myndigheder, pensionsselskaber, livsforsikringsselskaber, pensionsselskaber, banker og sparekasser. Du får altså et samlet overblik over dine pensionsordninger. 

På hjemmesiden kan du også se, hvordan du er dækket, hvis du mister din erhvervsevne. Hvad dine efterladte får udbetalt ved dødsfald. Du finder også oplysninger om, hvordan du er dækket ved "kritisk sygdom", om du har en sundhedsforsikring, og hvad du kan forvente at få udbetalt den dag, du ønsker at gå på pension. Alt sammen noget, det kan give god ro i sindet at have tjek på. 

Vær særligt opmærksom, hvis dine ordninger er tilpasset dit ti år yngre jeg

De færreste tænker "pension og forsikring" som det allerførste, når de står med deres lille nye barn i armene eller sender den 18-årige ud i verden. Men før snarere end senere skal de store livsforandringer gerne resultere i en opdatering af dine forsikringer. Jeg møder ofte kunder, der tegnede forsikringer, da de var nybagte forældre og boligejere. Og som siden lykkeligt har glemt alt om forsikringer. 

Er børnene blevet store og boliglånene mindre, kan du imidlertid hurtigt ende med at være overforsikret. Så bør du se på, om du kan spare penge ved at få tilpasset dine forsikringer til dine aktuelle behov. Og måske bruge overskuddet til at øge pensionsopsparingen. 

Du kan selvfølgelig også stå i den modsatte situation. At du har oprettet dine forsikringer, da du ikke havde de store forpligtelser. Så er spørgsmålet, om du og dine nærmeste er tilstrækkeligt forsikrede.

Saml dine små pensionsordninger

Tjek også på hjemmesiden, om du har små, gamle pensionsordninger, du ikke længere indbetaler til. Der kan være god værdi i at få dem samlet. Det kan f.eks. være pensionsordninger fra et tidligere ansættelsesforhold. Ofte betaler du et administrationsgebyr pr. ordning, og er ordningen ikke særligt stor, kan opsparingen hurtigt blive spist op af administrationsgebyret.

Husker du at give din pension et servicetjek?

Ligesom med bilen er det en rigtig god idé at give dine pensionsordninger og forsikringer et løbende servicetjek. Jeg anbefaler som minimum, at pensionen og forsikringerne skal "til service", hver gang der sker væsentlige ændringer i din livssituation. Det er bl.a. når du køber eller sælger bolig, får børn, bliver gift eller skilt. Forsikringer er noget, der løbende skal tilpasses, så de passer til dig og din situation.

Hvis du har svært ved vurdere, om dine forsikringsdækninger og pensionsordninger er tilstrækkelige, kan du altid tage et møde med din personlige rådgiver i Lån & Spar.

Stort set alle leverandører er nu med i Pensionsinfo, men der er stadig enkelte selskaber, der ikke leverer pensionsoplysninger til Pensionsinfo. På Pensionsinfos hjemmeside kan du se en liste over alle de selskaber, der leverer oplysninger.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.