Spørgsmål og svar

NemID

Hvordan aktiverer jeg mit NemID?

Har du i dag et aktivt NemID, skal du blot klikke på 'Log på netbank' og logge på med de samme koder, som du plejer.

Når du aktiverer et nyt NemID, skal du bruge dit kodebrev med en midlertidig adgangskode og det velkomstbrev med nøglekortet, som du har modtaget.

Første gang du aktiverer dit NemID, skal du klikke på 'Log på netbank' og udfylde det første skærmbillede med dit NemID nummer (står i velkomstbrevet med nøglekortet) og din midlertidige adgangskode.

Klik herefter på 'Log på'.

 

Log på netbank Privat

 

Du vil nu blive ført igennem brugeroprettelsen hos NemID. Følg vejledningen på skærmen. Har du brug for hjælp til et skærmbillede, klikker du blot på spørgsmålstegnet.

Hvordan skifter jeg mit bruger-id?

Du skifter dit selvvalgte bruger-id ved at klikke på menuen i højre hjørne på din login side.  Herefter klikker du på 'Skift bruger-id'.


Skift bruger-id

 

Derefter indtaster du dit bruger-id og din adgangskode og klikker på 'Næste'. Du vil efterfølgende blive bedt om at indtaste et nyt selvvalgt bruger-id.


Vælg nyt bruger-id


Når du har skrevet dit nye bruger-id, skal du godkende ændringen med en nøgle fra dit nøglekort, og så er dit bruger-id ændret. 

Hvordan aktiverer jeg en midlertidig adgangskode?

Når du har modtaget en midlertidig adgangskode fra NemID, skal du huske at aktivere den, inden den udløber. Du aktiverer den ved at gå til login siden på din netbank, hvor du skriver dine nye oplysninger.

Vi anbefaler, at du bruger dit NemID-nummer som bruger-id, når du aktiverer en midlertidig adgangskode. Du finder dit NemID-nummer i det velkomstbrev, som du har fået fra NemID.

Som adgangskode taster du den midlertidig adgangskode, som du har modtaget.

Herefter klikker du på 'Log på'.


Log på

 

Hvis du har modtaget en midlertidig adgangskode for at låse din adgangskode op, vil du blive bedt om at indtaste en nøgle fra dit nøglekort.

Du vil derefter få nedenstående besked, og dit NemID vil igen virke med din tidligere adgangskode.


Din adgangskode er nu låst op igen


Hvis du har modtaget en midlertidig adgangskode for at nulstille din adgangskode, vil du blive bedt om at skrive en ny adgangskode, efter du har indtastet dit bruger-id og den midlertidige adgangskode.

Du vil blive bedt om at tage stilling til, om du vil bruge en 4-cifret adgangskode kun bestående af tal eller en kode bestående af både tal og bogstaver.

 

Vælg type af adgangskode


Når du klikker på 'Næste' vil du blive bedt om at indtaste en nøgle fra nøglekortet. Når du har gjort dette, vil din nye adgangskode virke.

Hvordan ændrer jeg min adgangskode?

Hvis du vil ændre din adgangskode til NemID, skal du gå til loginsiden på din netbank, klikke på menuen øverst i højre hjørne og vælge 'Skift Kodeord'. Herefter skal du indtaste dit bruger-id og nuværende adgangskode og klikke på 'Næste'.

Nu vil du blive bedt om at tage stilling til, om du vil benytte en 4-cifret adgangskode kun bestående af tal eller en kode bestående af både tal og bogstaver.

 

Vælg type adgangskode

 

Du vil herefter blive bedt om at indtaste en ny adgangskode og gentage den.


Vælg en ny adgangskode

 

Når du har indtastet den nye adgangskode og gentaget den, skal du godkende ændringen med en nøgle fra dit nøglekort eller nøgleapp.

Når du har gjort dette vil din adgangskode være ændret.


Din adgangskode er ændret

 

Hvordan aktiverer jeg et nyt nøglekort?

Hvis du vil aktivere et nyt nøglekort, inden det gamle nøglekort er blevet opbrugt, kan du gøre dette på følgende måde.

Når du bliver bedt om at indtaste en nøgle fra det gamle nøglekort, vil der i boksen være et link der hedder 'Tag nyt nøglekort i brug'.

 

Tag nyt nøglekort i brug


Hvis du klikker på dette link, vil det gamle nøglekort blive spærret, og du vil blive bedt om at taste en nøgle fra det nye nøglekort.

Få mere hjælp til NemID

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.