Familie på skovcafé

Kan du spare penge på at lægge dit boliglån om?

Lige nu kan det være en rigtig god forretning for boligejere at omlægge deres boliglån. Fastforrentede lån med kun 1% i rente er nemlig åbne lige nu. Læs boligøkonomens tommelfingerregler og find ud af, om du kan tjene penge på at omlægge dit boliglån.

Har du et boliglån, er det næppe gået din næse forbi, at renterne er rekordlave i øjeblikket. Faktisk er de så lave, at du kan få et fastforrentet boliglån med kun 1% i rente. Ifølge boligøkonom, Karsten Poul Jørgensen, kan det alligevel være svært at finde ud af, om det er en god forretning at skifte fra et fastforrentet lån til et andet med lavere rente:

”Renten er faldet meget markant siden starten af 2019. Alligevel er det ikke nødvendigvis en god idé at lægge sit lån om - det afhænger både af din restgæld, kursen på lånet og dit nuværende boliglån.”

 

Fire tommelfingerregler peger dig i den rigtige retning  

Det kan selvfølgelig kun betale sig at skifte det fastforrentede lån ud med et nyt, hvis din gevinst er større, end de omkostninger det koster dig at lægge om. Men hvordan ved du så det?

Karsten Poul har fire tommelfingerregler. Hvis du kan nikke ja til alle fire, er der en rigtig god chance for, at du kan tjene penge på at lægge dit fastforrentede lån om til et nyt.

1. Du har et boliglån på mere end 1 million kroner.

2. Dit boliglån har en løbetid på mere end 20 år.

3. Den nye rente er minimum 1 procentpoint lavere, end den gamle.

4. Kursen på det nye lån er over 97.

 

Bliver dit lån snart rentetilpasset?

Lige gyldigt om du har et variabelt eller et fastforrentet boliglån, har du god mulighed for at udnytte den lave rente, hvis dit lån bliver rentetilpasset den 1. april. Ønsker du at ændre dit lån, anbefaler vi, at du tager fat i os allerede nu. Den 31. januar er nemlig sidste chance, hvis du vil opsige eller ændre dit lån. Hvis du ikke gør noget, så får dit lån automatisk ny rente den 1. april 2020.

 

Få en beregning hos en af vores rådgivere

Peger tommelfingerreglerne på, at det er en god idé for dig at lægge om? Så kan du få en personlig beregning hos en af vores rådgivere, der kan give dig det fulde overblik over dine muligheder.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.