Grønt billån

Overvejer du at hoppe med på den grønne bilbølge?


Vil du gerne vælge bæredygtigt - også når det gælder din bil, så er du langt fra den eneste. Det seneste år er salget af klimavenlige biler nærmest eksploderet, og ifølge tal fra ’De Danske Bilimportører’ slog salget af grønne opladelige biler alle rekorder med en tredobling af salget i 2020 – hvor 16,4 procent af alle nye personbiler var enten el- eller plug-in hybridbiler.

 

Mange grønne muligheder

Tendensen ser ud til at fortsætte i 2021, hvor flere fortsat hopper med på den grønne bilbølge. I Lån & Spar vil vi gerne bakke op om de bæredygtige valg, og med et grønt billån gør vi det billigere at låne til klimavenlige biler. Du kan regne på, hvad et grønt billån koster her

Har du planer om at købe en elbil eller plug-in hybridbil, er der med garanti en del spørgsmål, du gerne vil have svar på - for det er stadig et ukendt område for mange. Dertil kommer det stigende antal modeller at vælge mellem, både hvad angår størrelse og prisklasse. Og skal du gå efter en ren elbil, eller er det bedre at købe en plug-in hybridbil?

 

Den rene elbil – med forbedret rækkevidde

Den rene elbil har som bekendt en elmotor og kører kun på strøm. Hvor ofte, den skal lades op, er meget forskelligt fra bil til bil, og det afhænger blandt andet af bilens effektivitet, batteriets størrelse, årstiden og ikke mindst af din kørsel. De seneste år er rækkevidden for elbiler dog blevet betydeligt forbedret, og især de nyeste elbiler kører længere på en opladning.

Størstedelen af elbilerne kan desuden hurtiglades i dag, hvilket betyder, at de på mellem en hel og halv time kan lades 80 procent op. En realistisk rækkevidde på de forskellige elbiler ligger fra 80 km til 400 km, og samtidig har du mulighed for at lade bilen op i en af de mange ladestandere over hele landet.

 

Plug-in hybridbil – kombinerer benzin og el

En anden mulighed er en plug-in hybridbil, der kombinerer el og benzin. Elmotoren er for eksempel god til bykørsel og ture på omkring 50 km, og plug-in hybridbilens batteri kan ligesom elbilens oplades i en elektrisk ladestander. Har du mulighed for at oplade din plug-in hybridbil derhjemme, på dit arbejde eller i nærheden på en af de offentlige ladestationer, vil det stort set være muligt at køre på ren el det meste af tiden. Skal du derimod på længere ture, tager benzinmotoren over, når elmotoren løber tør for strøm – så længe du bare tanker benzin, som du plejer.

 

Overvej dine lademuligheder

Hvis du overvejer at købe en elbil eller plug-in hybridbil, er det selvfølgelig vigtigt at se nærmere på dine muligheder for at lade bilen op. Bor du i eget hus, kan du lade bilen op derhjemme med en såkaldt ladeboks, som du enten køber eller abonnerer på. Det giver god mening at lade bilen op, når den holder stille derhjemme. Bor du i lejlighed eller rækkehus, er det måske ikke muligt at få egen ladeboks, og du skal derfor overveje andre muligheder - måske på dit arbejde eller tæt på din bolig.

 

Gode grønne lånemuligheder

En ny elbil koster fra omkring 160.000 kroner, og du skal samtidig regne på, hvilken lademulighed der bedst kan betale sig for dig. Derudover er der gode muligheder for at låne billigere til en elbil eller plug-in hybridbil.

I Lån & Spar tilbyder vi for eksempel særligt gode betingelser, hvis du er medlem af en af de mere end 50 fagforeninger, vi samarbejder med, og samler hele din privatøkonomi hos os. Når du vælger en elbil eller plug-in hybridbil, får du mulighed for at skære i dine renteomkostninger. På et såkaldt grønt billån kan du for eksempel få en rente på 1,25 procent, hvis du har en minimum udbetaling på 10 procent. Du kan læse mere om dine muligheder her

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.