Mand sidder med pc

Har du fået udbytte?

Af Tonny Vest, investeringskonsulent i Lån & Spar 

Har du investeret i aktier eller investeringsbeviser, er det måske nu, du kan se frem til at modtage udbytte. Vi er i højsæsonen for udbyttebetaling, og mange selskaber udbetaler deres investorer pæne udbytter. Også de fleste investeringsforeninger er på vej med udbytte til dig, der har investeringsbeviser.

Skal jeg foretage mig noget for at få mit udbytte?

Nej. Hvad enten du får udbytte udbetalt fra et aktieselskab eller en investeringsforening, går pengene direkte ind på din konto. 

Derimod er det vigtigt, at du tager stilling til, hvad der skal ske med de penge, du har fået i udbytte.

Lader du dit udbytte stå på en konto, kan du ende med at udhule din formue. Vi befinder os fortsat i en situation med historisk lav rente, og det betyder desværre, at renten på din indlånskonto ikke er høj nok til at forsvare dine penge mod inflationen.

Står din opsparing kontant, vil inflationen stille og roligt gøre den mindre værd. 

Hvad skal jeg så gøre med mit udbytte? 

Skal du ikke bruge pengene her og nu, er det vigtigt, at du sørger for at få geninvesteret dit udbytte.

Nogle gange får du et tilbud om geninvestering, andre gange skal du selv sørge for at få sendt dine penge på arbejde igen.

Husk at tage en snak med din bankrådgiver om, hvordan du placerer dine investeringer, hvis du modtager større udbytter. 

Hvad sker der, hvis jeg ikke geninvesterer? 

Renters rente er din opsparings bedste ven, og når du geninvesterer, får du også udbytte og kursudvikling af dine geninvesterede udbytter - år efter år. 

For eksemplets skyld har vi regnet lidt på, hvad du historisk har tjent på at geninvestere, hvis du f.eks. havde investeret i Lån & Spar Invests afdeling 'Danmark'. 

Investerede du 100.000 kroner i afdelingen med danske aktier for fem år siden, ville din kapital i dag være vokset til 236.700 kroner. Hvis du altså havde sørget for at geninvestere. 

Geninvesterede du derimod ikke i de fem år, ville din investering være endt på 217.800 kroner. Stadig et pænt resultat - men du ville være gået glip af 18.900 kroner eller 8,7 % i mindre kapital.

Så husk at pleje din opsparing her i udbyttesæsonen, så den kan blomstre over de næste år. Din bankrådgiver er klar til at hjælpe! 
 
Graf over udbytte

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.