Drømmer du om at få lidt mere ud af dine penge? 

Er du træt af have penge stående på en opsparingen, uden at der sker noget? Så er det måske på tide at komme i gang med at investere. Vi guider dig hele vejen rundt, så du får den bedste start på dit investeringseventyr.

Book møde
Business Invest

Nybegynder? Få styr på basis inden for investering

Det kan være, at du tjener betydeligt mere, end dine udgifter kræver - eller måske har du arvet eller solgt din bolig?  Så hvis du har en pose penge, du ikke skal bruge lige nu og her, kan det være en rigtig god ide at investere pengene – så bliver de ved med at arbejde for dig, helt uden du behøver at gøre noget. 


Hvad er en aktie?

Når du køber en aktie, køber du en andel i en virksomhed. Du kan investere i aktier fra alle dele af verden og fra alle slags brancher. 

Kvinde med tablet

Hvad bestemmer kursen?

  • Prisen på aktien afhænger af, hvordan virksomhedens værdi og evne til at tjene penge er vurderet på markedet. Prisen på aktien kan derfor variere, og aktiens værdi kan svinge.
Ser på iPad

Hvordan får du afkast?

  • For at tjene på dine aktier, skal du sælge dem til en højere kurs, end du købte dem for. Du bør investere i mindst 15-20 selskaber for at opnå et afkast, der nærmer sig markedsafkastet.
Kvinde sidder ved computer

Hvad med risikoen?

  • Historisk set får du et langt højere afkast ved at investere i aktier, men aktier har også ført til store tab i dårlige perioder.

Hvad er obligationer?

En obligation er et gældsbrev. Når du køber en obligation, låner du altså penge til dem, som udsteder obligationen – ofte et realkreditinstitut.
Mand sidder ved skærm

Hvad bestemmer kursen?

  • Kursen på obligationer svinger med renten. Renten på obligationer hænger sammen med kreditvurdering af udsteder. Jo bedre kreditvurdering - desto lavere rente.
Lommeregner

Hvad er risikoen?

  • Obligationer er som regel mindre risikable end aktier.  Det betyder samtidig, at afkastet er betydeligt lavere en ved investering i aktier.
Business Invest

Hvad betyder løbetiden?

  • Løbetiden fortæller hvor længe obligationen gælder. Jo længere løbetiden er, desto mere kursfølsom er obligationen. En længere løbetid giver typisk en højere rente end en kort løbetid.
Par ved PC

Invester i både aktier og obligationer

Sammensætter du dine investeringer med både aktier og obligationer, kan du bedre dosere sikkerhed og afkastmulighed, som det passer til din risikoprofil. Når du investerer i investeringsbeviser, får du risikospredning fra første bevis, fordi du med ét bevis får andel i mange forskellige aktier eller obligationer.

Hvad kan investeringsrådgiveren hjælpe mig med?

Lån & Spars investeringsrådgivere er alle uddannet til at hjælpe dig med at lægge en samlet plan for investeringen af dine frie midler eller pension, så du får fordelt dine investeringer bedst muligt. 

I løbet af jeres møde vil investeringsrådgiveren bl.a. tale med dig om:

 

  • Hvilken risiko, du er parat til at løbe
  • Din ønskede risiko i forhold til din økonomi og formue
  • Hvor lang tid, du ønsker at investere dine penge
  • Hvordan du vedligeholder dine investeringer

 

Læs Lån & Spars klare regler for etik og god investeringsrådgivning

Tal med en investeringsrådgiver

Uanset om det er første gang, du investerer, eller om dine investeringer har brug for et gennemsyn, er det en god ide at tale med din rådgiver. 

3378 2000

Book møde

Senior mand drikker kaffe

Invester din pension og få råd til at udleve dine drømme

Drømmer du om at gå tidligt på pension? At købe en bolig til dine børn, når de bliver store? At tage på jordomrejse, når du er færdig på arbejdsmarkedet? Uanset hvad du har lyst til at bruge dine penge på, kan du med fordel investere din pensionsopsparing.

Invester din pension

Balance-beviser

Balance-investeringsbeviser er skræddersyet til dig, der ikke har tid og lyst til at bruge meget tid på at passe din pensionsopsparing.

To seniorer på eng

Bank Link® - få din pension investeret, som du ønsker det

Bank Link® investerer automatisk dine pensionsindbetalinger samt løbende udbytter fra dine tidligere investeringer. Dermed er din opsparing altid investeret, som du ønsker det.

To seniorer på café

FormueBalance - en investering i balance

FormueBalance investerer automatisk de penge, du betaler ind på din pension samt det udbytte, du løbende får fra tidligere investeringer.

Stil dig selv disse spørgsmål, inden du investerer

Er din økonomi klar til det?
 Investering er for alle, der har en sum penge i overskud, som de ikke skal bruge foreløbigt. Har du dog gæld, der skal betales af det? En tommelfingerregel er, at dyre lån skal betales af, før du giver dig i kast med at investere – det gælder billån, kassekreditter og forbrugslån. Du behøver dog ikke vente, hvis du har et realkreditlån.
Hvor stor en risiko vil du løbe?

Det er både et spørgsmål om din personlighed og hvor stort overskud i din økonomi, du har. Hvis du ikke har lyst til at risikere store tab, skal din investeringsprofil også sammensættes derefter. 

Hvornår vil du gerne bruge pengene? 
Investering er ikke noget for dig, hvis du gerne vil bruge pengene i den nærmeste fremtid. Jo længere tid, der går før du skal bruge pengene, jo større risiko kan dine investeringer normalt tåle at løbe - og jo større er chancen for, at du får et stort udbytte af dine investeringer. 

Investering

To seniorer på fortovscafé

investering

Aktiesparekontoen gør det billigere at investere

Med kontoen får du attraktive skattevilkår og automatisk indberetning.

Grønne planter

Bæredygtighed er en god investering

Par sidder ved PC

investering

Når du investerer i investeringsforeninger

Investerer du i investeringsforeninger med formidlingsprovision, får du adgang til en række services.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.