Tre unge studerende

Skal du tage et semester i udlandet? Så husk disse 6 ting

Der er mange ting at tage højde for, når du skal på studieophold i udlandet. Vi har spurgt vores samarbejdspartner Lån & Spar, hvad du skal huske, når det gælder din økonomi. F.eks. skal du medbringe et økonomisk rejsebevis – noget mange ikke kender til. 

Et økonomisk rejsebevis giver tryghed

Det er vigtigt at have et økonomisk rejsebevis med, når man skal læse i udlandet. Et økonomisk rejsebevis fungerer i al sin enkelhed som et bevis på, at du rent faktisk kan klare dig økonomisk i det land, du kommer til, og at du opholder dig som studerende i pågældende land. Du kan blive bedt om at vise det allerede, når du ankommer i lufthavnen. 

Lav en økonomisk tjekliste

Mange skriver tjeklister for at huske tøj, bøger, vaccinationer osv. men det er også en god ide at lave en økonomisk tjekliste.  

Vi anbefaler, at du husker følgende

  1. Dit økonomiske rejsebevis. De fleste universiteter skal bruge dit økonomiske rejsebevis, så de ved, at du kan betale for dit ophold og dine udgifter undervejs. Det hjælper vi som bank dig med.  
  2. Flere kort, fx Visa/Dankort og Mastercard. Husk at medbringe flere betalingskort, når du rejser til udlandet. På den måde er du sikret, hvis du rammer dit primære korts beløbsmaksimum. Desuden har du altid et ekstra kort på hånden, hvis du er uheldig at miste dit primære kort. Med en studiekonto i Lån & Spar kan du få begge kort gratis. Læs mere her
  3. Læg et budget. Et godt budget er nøglen til en god økonomi – også når du er i udlandet. Læg et budget, og få overblik over din økonomi. Prøv eventuelt vores budgetberegner  
  4. Få en kassekredit. Det kan være en rigtig god ide at få oprettet en kassekredit, inden du tager til udlandet for at læse. En kassekredit er en form for lån, og du betaler kun renter til banken af de penge, du bruger af kassekreditten. Så har du til uforudsete udgifter undervejs.  
  5. Husk lidt valuta. Husk at hæve lidt valuta, inden du tager af sted, så du har penge til transport, mad og diverse uforudsete udgifter de første par dage, indtil du kommer på plads. Når du har en studiekonto i Lån & Spar, er det gratis at veksle valuta. 
  6. Husk rejseforsikring. Rejseforsikring er noget af det vigtigste, du skal huske, når du tager til udlandet. Du kan kontakte Djøf  for og høre, om de kan give dig et godt tilbud på en rejseforsikring. 

Kontakt Lån & Spar for at høre mere

Vil du bestille et økonomisk rejsebevis eller høre mere om Danmarks bedste studiekonto, er du velkommen til at kontakte Lån & Spar, fx ved at ringe på 3378 2000 eller ved at booke et møde.

To unge mænd står med cykler

Få Danmarks bedste studiekonto

Der er mange fordele ved Lån & Spars studiekonto, som gør det lidt sjovere at være studerende - én af dem er Danmarks højeste rente på din lønkonto.

Derudover får du:

  • Gratis Visa/Dankort – du kan bruge kortet til at hæve gratis i alle danske pengeautomater
  • Gratis Mastercard – genialt, hvis du skal til udlandet
  • Gratis valutaveksling i banken
  • Gratis at hæve euro i KONTANTENS pengeautomater med Visa/Dankort og Mastercard Debit

Du kan downloade Lån & Spar appen og søge om studiekontoen direkte på din mobil.