Familie spiser udenfor

Gode råd til dig, der drømmer om at købe sommerhus

Et sommerhus kan fungere som et skønt afbræk fra hverdagens hamsterhjul. Vi har samlet et par gode råd til dig her. Læs også mere om dine lånemuligheder hos Lån & Spar. 

Overvejer du at købe sommerhus til foråret, anbefaler vi, at du vælger et lån, der passer til dig og dit liv. I den forbindelse kan det være en god idé at tage en status på økonomien og budgettet.

Hvilket lån skal du vælge?

Når du låner penge til et sommerhus, kan du låne 75 % af boligens pris med et realkreditlån og 20 % med et banklån – de sidste 5 % skal du lægge selv.

Når du vælger lån, skal du beslutte, om det er vigtigt for dig at kende din rente mange år frem. Ikke mindst i en tid, hvor renterne cykler op og ned. Har du det bedst med at vide, hvad du skal betale i rente de næste mange år, bør du overveje et realkreditlån med fast rente. Her er renten i øjeblikket omkring 4 %.

Vil du gerne spare lidt på renten her og nu, kan du vælge et realkreditlån med variabel rente. Her er renten i øjeblikket lidt lavere end på de fastforrentede lån – til gengæld risikerer du, at renten stiger. Vælger du et lån med variabel rente, kan du f.eks. vælge at binde renten i tre eller fem år.

Vil du vide, hvad det koster at låne til sommerhus?

Prøv beregneren og få en vejledende beregning - så er du godt på vej. Husk at sætte kryds i "Fritidsbolig".

Prøv beregneren