Par sidder i sofa og kigger på PC

Skal du have ny rente eller rentetillæg på dit lån?

Har du et F-kort, F3- eller et F5-lån gennem Totalkredit? Så læs med her.
Den 1. juli 2024 får du nemlig ny rente eller nyt rentetillæg på disse lån. Sammen med Totalkredit gennemgår vi de vigtigste ting, som du skal være opmærksom på. 

Rentestigninger på vej til dig, der har F3- eller F5-lån

Der er sket en del siden sidst, du fik ny rente på F3- og F5-lån. Vi har både fået inflation og højere renter. Det betyder, at du desværre kan se frem til en højere ydelse fra 1. juli 2024.

Ydelsen efter skat står til at stige med 850 kroner om måneden pr. lånte million kroner for både F3- og F5-lån med afdrag. Men som boligejer kan man trøste sig med forventningen om, at renterne trods alt ikke bliver højere end nu.

Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i din rådgiver inden 30. april – og gerne i god tid.

 

Rentefald på vej til dig, der har F-Kort lån

Ved nytår blev F-Kort renten fastsat til 3,6%, og på finansmarkederne forventer man at renten falder til 3,2% til juli. Dog forventes rentetillægget at stige på grund af refinansiering på F-Kort lånet.

F-kort-renten ventes at være omtrent 2,7% ved årsskiftet. Altså et pænt, men gradvist rentefald som året går.

 

Forventningerne til renterne

Som det ser ud nu forventes renten at lande på ca. 3,1% for både F3- og F5-lånene. Når renten på F3- og F5-lånene er lavere end på F-kort-lånene, så afspejler det investorernes forventninger om løbende rentenedsættelser fra centralbankerne i den kommende tid.

Læs mere om Totalkredits forventninger til renteudviklingen

 

Har du den rette rentebinding?

Med de lave renter på F3- og F5-lånene kan det for mange være en god idé at låse renten i 3 eller 5 år. På den måde sikrer du dig, at få del i de lavere renter, uanset hvad der sker i de kommende år.

Sover du derimod fint om natten med udsving i renterne, kan du vælge den helt korte rentebinding med et F-kort-lån og afvente de lavere renter, som man forventer kommer - selvfølgelig med den usikkerhed, der altid følger med.

Hvis de store rentestigninger siden 2022 har gjort dig nervøs for nye stigninger i renten, kan du også overveje at skifte til et fastforrentet lån. Renten på et fastforrentet lån er dog højere i øjeblikket, men til gengæld er renten fast, så længe du har lånet.

 

Husk fristen ved udgang af april

Er du glad for det lån, du har i dag, behøver du ikke gøre noget. Du får automatisk en ny rente 1. juli 2024. Hvis du ønsker at ændre på dit lån, eller er du i tvivl, så tag fat i din rådgiver inden 30. april – og gerne i god tid.

Vi anbefaler, at du kontakter din rådgiver direkte i din net- eller mobilbank. Det er den hurtigste og sikreste vej til at komme i kontakt med os.

Log på netbank

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.