Klima og miljø

Klimaforandringer er en global udfordring, der har betydning for os alle sammen. I Lån & Spar vil vi gerne gøre det nemmere for vores kunder at træffe et klimavenligt valg og har et mål om at være en CO2 neutral bank i 2030. På den måde bidrager vi til FN's 13. verdensmål. 

 

Klima- og miljøvenlige valg

I Lån & Spar lever vi af at låne penge ud til vores kunder. Og vi hjælper dem med at investere deres opsparinger. Derfor har vi en helt særlig mulighed for at hjælpe vores kunder med at bruge deres penge på en god måde. Derfor er ansvarlige bankprodukter, investering og grøn rådgivning en helt central del af vores strategi.

 
Grønne produkter på hylden

Vi vil gerne gøre det nemt og attraktivt for vores kunder at træffe gode valg. Derfor er det vigtigt for os at kunne tilbyde vores kunder ansvarlige bankprodukter.

I 2020 lancerede vi et billån til elbiler og plug-in hybridbiler med lav rente.


Bæredygtige investeringer

Når man investerer bæredygtigt, kan man være med til at skubbe verden i en mere bæredygtig retning. Det vil vi gerne hjælpe vores kunder med. Derfor tilbyder vi investeringer til vores kunder, hvor bæredygtighed er indarbejdet.

Vi har i årevis været på forkant med ansvarlige investeringer. Vi fravælger altid selskaber, der ikke overholder globale normer om miljø, klima, menneskerettigheder, arbejdstagerrettigheder og anti-korruption. I alle vores globale aktiefonde vælger vi også fossile brændstoffer fra. Derudover vurderer vi de enkelte virksomheders bæredygtighed i forhold til den branche, de arbejder inden for. Og vi vælger virksomheder fra, som ikke arbejder i tråd med vores værdier - som f.eks. kontroversielle våben, tobak og gambling. 


CO2 neutral bank i 2030

I Lån & Spar har vi også fokus på at gøre vores egen drift mere klimavenlig. Al strøm på vores kontorer kommer fra europæiske havvindmøller, men vi har stadig områder, hvor vi kan blive mere bæredygtige. Derfor er vi i samarbejde med Totalkredit i gang med at undersøge, hvor meget CO2 vi udleder. 

 Vores mål er at blive en CO2 neutral bank i 2030. 

Andre har også læst

To piger krammer

Bæredygtighed

Ligestilling

Vi arbejder for lige muligheder for mænd og kvinder. Vores mål er flere kvindelige ledere i Lån & Spar.

Håndtryk

Bæredygtighed

Samarbejde mellem mennesker

Tre arbejdsgrupper hjælper os med at nå vores bæredygtighedsmål.

Cykeltur

Bæredygtighed

Sunde medarbejdere

Vi arbejder for at give vores medarbejdere de bedste betingelser for at leve et fysisk og psykisk sundt liv.

Kunde og rådgiver

Bæredygtighed

Bæredygtig økonomi

Vores vigtigste opgave som bank er at hjælpe vores kunder til en sund og solid økonomi.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.