Udsigt over København

Lejligheder til salg på højeste niveau i mange år

Antal lejligheder til salg er steget kraftigt. Antallet er det højeste for en januar måned siden 2012 – bortset fra 2019. Samtidig falder handelsaktiviteten på boligmarkedet. Udviklingen varsler desværre fortsat dystre tider på boligmarkedet.

2021 var nærmest et jubelår for ejerlejligheder med stigninger på både 10 og 15%. 2022 blev noget mere afdæmpet med prisstigninger i første halvdel af året, mens andet halvår 2022 bød på kraftige prisfald. Afmatningen på boligmarkedet har været undervejs siden midten af 2021 og rammer boligmarkedet med stor kraft.

 

Antal lejligheder til salg steget med 4000

Antallet af lejligheder til salg har været gennem en bemærkelsesværdig udvikling, som det også fremgår af figuren. Først en ny bundrekord i starten af 2021, hvor det laveste antal lejligheder til salg nogensinde blev registreret i februar og marts måned. En jævn stigning igennem 2021 og så en kraftig stigning i 2022 har betydet, at antallet af lejligheder til salg er steget med knap 4.000 stk. i løbet af bare 1,5 år. En så markant stigning i antal lejligheder til salg har vi ikke set siden 2006.

Det sætter sit tydelige præg på prisudviklingen på ejerlejligheder, hvor en meget lang periode med prisstigninger nu er blevet afløst af prisfald. Priserne på ejerlejligheder er indtil videre faldet med godt 10% siden toppen i midten af 2022.

 

Udvikling ikke overraskende

Med hensyn til den dramatiske udvikling, som renten har gennemlevet det sidste 1,5 år, så er udviklingen på boligmarkedet ikke overraskende. Renten steg fra 1,5% til 6% i løbet af bare 9 måneder. Siden da er renten faldet lidt tilbage igen, men det ændrer ikke på, at boligmarkedet er i gang med en tilpasning til det nye renteniveau. Samtidig har inflationen betydet, at danskernes realløn er sat minimum 5 år tilbage, hvilket betyder færre penge til boligkøb.

Der er således grund til bekymring over udviklingen i øjeblikket. Alt tyder på, at udviklingen vil fortsætte, og at boligpriserne vil falde yderligere 8-10% i det kommende år.

 

Skal du sælge lejlighed?

Derfor er det vores anbefaling, at hvis du står foran at skulle sælge din ejerlejlighed, så er det værd at overveje at få gennemført salget relativt hurtigt. Meget tyder på, at jo længere du venter, jo større er risikoen for, at yderligere prisfald slår igennem på boligmarkedet, så du bliver nødt til at sælge til en endnu lavere pris.

 

Antal ejerlejligheder til salg

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.