dreng-paa-surfbraet

Gør dig klar til ferien med disse enkle råd

Sommeren er kommet, og for mange danskere står den næste tid på rejser, sol og strand. Skal du ud at rejse, har vi samlet syv gode råd til din ferie, som du kan pakke med i kufferten.  Rigtig god sommerferie!

1. Husk rejseforsikringen

Det er en god idé at huske rejseforsikringen, hvis uheldet er ude. Måske er du allerede forsikret via din eksisterende forsikring – ellers kan det tilkøbes. Du kan også få en rejseforsikring med et Mastercard Guld eller Mastercard Platin.

 

2. Betal med lokal valuta

Når du betaler med dit kort i udlandet, bliver du måske spurgt, om du ønsker at betale i lokal valuta eller danske kroner. Ofte vil det være billigere for dig at betale i lokal valuta. Det er ikke ualmindeligt, at det koster 5% ekstra at betale i danske kroner.

 

3. Hav altid et ekstra kort på hånden

Når du rejser på ferie, er det en rigtig god idé at have et ekstra kort med, hvis du skulle miste eller få stjålet et kort. Vi anbefaler, at du opbevarer dine kort forskellige steder, og du kan med fordel bruge Apple Pay eller Google Pay, så du slipper for at tage alle dine plastikkort med. 

To kort giver desuden en ekstra sikkerhed, hvis du rammer beløbsgrænsen på dit kort. Du kan se beløbsgrænsen på forskellige korttyper her

 

4. Hold godt øje med dine konti i mobilbanken

Når du er på ferie, er det en god idé at følge bevægelserne på dine konti. Det kan du nemt gøre i mobilbanken. Her kan du også spærre dit kort, hvis uheldet er ude.

Sådan får du mobilbank

 

5. Husk dit Mastercard, når du lejer bil

Mange udlejningsfirmaer i udlandet vil kun tage imod Mastercard Standard, Guld eller Platin, når de udleverer en lejebil - også selvom du har booket og betalt for bilen hjemmefra med dit Visa/Dankort. Som begrundelse giver de, at et almindeligt Visa/Dankort er et såkaldt debetkort, som det ikke er muligt at reservere et depositum på. Vil du være sikker på at få udleveret din bil, er det altså en rigtig god idé at huske et Mastercard.

Der er dog flere gode grunde til at huske dit Mastercard på ferien. Kortet giver dig nemlig rabat på billeje hos Hertz og AVIS og dækker en del af din selvrisiko, hvis du ikke selv er skyld i skaden:

  • Få 10% rabat på billeje med Mastercard Standard hos AVIS og Hertz
  • Få 10% rabat på billeje hos Hertz og 12,5% hos AVIS med Mastercard Guld
  • Få 15% rabat på billeje hos Hertz og 17,5% hos AVIS med Mastercard Platin

Vi samarbejder med LOPI Mastercard om rabatten til Avis og Hertz. Ønsker du at få rabat, skal du bestille bilen her

 

6. Kend reglerne for dine kort

Det er ubehageligt, hvis dit kort bliver afvist, når du skal betale hotelregningen. Det kan ske, hvis du har overskredet grænserne for, hvor meget du kan trække på dit kort om måneden. Med et Visa/Dankort kan du bruge op til 40.000 kr. (inkl. kontanthævninger i udlandet) over 7 dage. 

Inden du rejser, er det en god idé at bruge et øjeblik på at sætte dig ind i reglerne for dine kort. Hvor meget kan du hæve? Hvor meget kan du betale? Hvornår betaler du gebyr?

Få overblik over dine kort

 

7. Bestil valuta i god tid

Ønsker du at have lidt valuta med på rejsen, så husk at bestille i god tid. Du kan bestille valuta i vores netbank og hente det i et af vores rådgivningscentre.

Hvis du skal bruge euro, kan du hæve, hvad der svarer til 15.000 kr. i KONTANTENS hæveautomater

Læs om valuta i Lån & Spar

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.