
Laveste antal boliger til salg i 16 år!
Stigende liggetider giver fordel til køberne
Med 29.373 boliger registreret til salg skriver februar måned sig ind i rækken af rekorder på boligmarkedet, som vi har set de sidste par år. Vi skal således helt tilbage til marts 2006 for at finde en måned med færre boliger til salg.
Få boliger til salg og mange købelystne danskere har også ført til, at liggetiderne i midten af 2021 nåede en bund. De seneste 8 måneder viser dog en klar stigning i liggetiderne fra 79 dage til nu 121 dage på ejerlejligheder og for huse fra 100 til 169 dage. Altså en ganske markant stigning i liggetiderne.
Meget tyder altså på, at boligmarkedet er på vej yderligere ned i gear, hvor de stigende liggetider i løbet af kort tid vil føre til et stigende boligudbud, hvilket vil ændre markedet til i højere grad at være købers frem for sælgers marked.
Rentestigninger og faldende realløn udfordrer udviklingen
De lange realkreditrenter er steget fra ca. 1,5 % til nu godt 3 % i løbet af bare 3 måneder. Altså en meget kraftig og pludselig stigning i renterne. Når vi samtidig kigger på forbrugerprisstigninger på 4-5 % årligt, så kan danskernes lønninger slet ikke følge med, og vi kommer således til at opleve i de kommende måneder, at vi må bruge en større del af vores indkomster på basis-fornødenheder som mad, tøj, brændstof, el og varme. Det giver færre penge til bolig og kombineret med stigende renter, bliver det mere og mere sandsynligt, at vi står foran et prisfald på boligmarkedet.
Skal du sælge? Vent ikke for længe
Det er svært at sige præcis, hvornår det slår igennem, men de nyeste officielle tal for slutningen af 2021 indikerer, at pilen på boligmarkedet allerede da begyndte at pege nedad. Med den nuværende rentestigning og faldet i reallønnen er det ikke utænkeligt, at boligpriserne står over for et større fald.
Meget tyder derfor på, at hvis du står over for at skulle sælge din bolig, så vil det være klogt at få det gjort meget snart.
Seneste nyheder

Boligrenovering er ikke længere for alles pengepung
De seneste år har omkostningerne til boligrenovering steget parallelt med de gennemsnitlige lønninger. Nye tal peger dog på, at omkostningerne til boligrenovering stikker af fra lønningerne– og det vil sætte en stopper for mange danskeres drømme om boligrenovering.

Dyrere lån skaber dominoeffekt
Boligejerne har gennem længere tid vænnet sig til, at renterne var lave og stort set ikke rokkede sig ud af stedet. Men tiderne har ændret sig, og på bare halvandet år er renterne steget fra 1 % til 4 %. Med andre ord – det er blevet markant dyrere at låne penge. Og det er noget, der påvirker både boligpriser og privatforbrug.

Netop nu: indfri dit dyre banklån
Netop nu er der en åbning i markedet, der giver boligejere med lave, fastforrentede realkreditlån mulighed for at udnytte de stigende renter til at opkonvertere deres lån – og i samme omgang få indfriet deres dyrere banklån.
Kontakt os
Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.