Havvindmøller

Bliv mere klimavenlig med nyt, grønt pensionsprodukt

At klimaforandringerne kræver handling fra alle sider, kan næppe have gået nogens næser forbi. Til gengæld viser en undersøgelse foretaget af analysehuset Wilke, at 76 % af danskerne ikke aner, om deres pensionsselskab tilbyder et klimavenligt produkt. Og det er alligevel en skam, hvis din mulighed for at investere i en grøn fremtid går tabt på grund af manglende kendskab til dit pensionsselskabs produkter.

De fleste af os vil rigtig gerne gøre en indsats for at mindske vores daglige CO2-aftryk. Og rigtig mange af os træffer allerede klimabevidste valg i hverdagen som fx at spise mindre kød, flyve mindre, skifte benzinbilen ud med en elbil, sortere affaldet og nedsætte det daglige el-forbrug og så videre. Men hvad med pensionsopsparingen? Har du nogensinde overvejet, om den kunne blive investeret i virksomheder med særligt grønne dagsordener? Hvis ikke – så kan det være en ganske god ide at overveje det.

Klimavenlige investeringer rykker i CO2-regnskabet

For hver 100.000 kr. du lægger i ekstra klimavenlige investeringer, sparer du miljøet for 890 kg CO2 hvert år. Til sammenligning svarer en kødfri dag om ugen til en besparelse på 95 kg CO2 om året. Det kan altså godt betale sig at overveje at investere din pension med ekstra fokus på klimaet, hvis du vil have noget, der rykker i dit CO2-regnskab.

Få en mere klimavenlig pension

Siden 2021 har Letpension sammen med PFA kunne tilbyde deres kunder at investere deres pension i klimavenlige virksomheder. Så har du Letsikring af indtægt ved pension, kan du faktisk allerede i dag vælge, at din pension skal investeres i virksomheder med særligt grønne dagsordener. Du skal egentlig bare tage stilling til, hvor stor en andel af din opsparing, der skal have et særligt klimafokus.

Går de klimavenlige investeringer ud over mit afkast?

Ikke som udgangspunkt. Men du skal dog vide, at afkastet undervejs kan have større udsving, når du investerer i klimavenlige investeringer. Det skyldes, at porteføljen af virksomheder med særligt grønne dagsordener er mindre – og det giver større udsving. Men for investeringer på den lange bange som fx pension vil afkastet for langt de fleste ende samme sted.

Vil du vide mere?

Hvis du er interesseret i at høre mere om, hvordan din pensionsopsparing kan investeres i virksomheder med ekstra fokus på klimaet, skal du kontakte din personlige rådgiver i banken. På et møde kan din rådgiver kortlægge mulighederne for dig. I mellemtiden kan du læse mere her.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.