Datatyv forsøger at lokke oplysninger ud af kunder for at svindle

Vær ekstra opmærksom: Svindel på DBA og Facebook Marketplace

Sælger du ting på Den Blå Avis eller Facebook Marketplace, skal du være ekstra opmærksom på svindel.

Sælgere på sider som Facebook Marketplace og Den Blå Avis risikerer nemlig at blive kontaktet af fup-købere. Fupkøberen kontakter dig under dække af at ville købe din vare – i virkeligheden forsøger personen at franarre dig dine kortoplysninger.

Hvordan gør svindleren?

Svindlen fungerer på den måde, at du får sendt en SMS, der ligner, at den kommer fra et fragtfirma som UPS, DAO, GLS eller PostNord. I SMS’en bliver du bedt om at indtaste dine kortoplysninger og godkende med MitID for at modtage betaling for varen.

Falder du i fælden og indtaster dine oplysninger, kan svindleren misbruge dine oplysninger. Hverken DBA eller Facebook Marketplace tilbyder betaling via link og de arrangerer ikke fragt af varer.


Tegn på svindel

  • Du får en SMS med et link, hvor du skal oplyse kortoplysninger.
  • Køber forsøger at få oplyst din mailadresse, så kommunikationen bliver flyttet uden om fx DBA. De kan finde på at føre samtalen over WhatsApp, sms eller e-mail.
  • Hvis du klikker på linket i SMS’en, kommer du til en hjemmeside, hvor url’en er skrevet forkert. Fx dba.dk-service.website i stedet for det rigtige dba.dk.


Hvis uheldet er ude

Hvis du har indtastet dine kortoplysninger på en falsk side, skal du straks spærre dit kort. Det kan du gøre i din netbank eller mobilbank. Du kan også ringe til os på 3378 2000, så hjælper vi dig. Har du oplyst dit MitID, skal det også spærres.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.