Håndtryk

Ledigheden på laveste niveau siden 2008

Ledigheden fortsætter ned.

Den sæsonkorrigerede ledighed var i april på bare 70.000. Under den første corona-nedlukning for to år siden var ledigheden helt oppe på 155.000 personer.

Beskæftigelsen er rekordhøj

70.000 personer var registreret som ledige i april måned. Det er det laveste niveau i 14 år og tæt på det laveste niveau siden starten af 1970’erne. Tallene for ledigheden afspejler på mange måder tilstanden i dansk økonomi lige nu:

  • beskæftigelsen er rekordhøj
  • virksomhederne mangler arbejdskraft
  • dansk økonomi er godt rustet mod en eventuel nedtur
  • boligmarkedet står rimelig stærkt over for de stigende renter

Det går godt for dansk økonomi

Tallene bekræfter, at det går rigtig godt i dansk økonomi. På trods af høj inflation, stigende renter og en voldsomt negativ forbrugertillidsindikator har dansk økonomi det indtil videre særdeles godt.

Beskæftigelsen sætter månedligt nye rekorder. Virksomhederne mangler arbejdskraft og må afvise ordrer på grund af mangel på medarbejdere. Der er ved at udvikle sig en reel frygt for, at den store mangel på arbejdskraft kan sætte gang i en løn-pris-spiral, som i løbet af kort tid potentielt kan kaste dansk økonomi ind i en lavkonjunktur.

Det bliver spændende i de kommende måneder at følge med i, om ledigheden kan fortsætte faldet mod nye rekorder, eller om de truende skyer i horisonten og stigende lønkrav kan tvinge virksomhederne til at begynde at ansætte mindre og måske endda afskedige medarbejdere.

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.