Væg i vatter

Beskæftigelsen tordner fortsat i vejret

Beskæftigelsen sætter igen ny rekord. Den sæsonkorrigerede beskæftigelse var i marts 2.946.000. Hver måned siden maj 2021 har budt på en ny rekord.

Marts-tallene for beskæftigelsen bød på endnu en rekord. Aldrig før har så mange været i beskæftigelse som nu. Beskæftigelsen ligger 140.000 personer højere end lige før den første corona-nedlukning i marts 2020, og hele 400.000 personer mere end i 2013.

Tallene vidner om, at det går rigtig godt i dansk økonomi. På trods af høj inflation, stigende renter og voldsomt negativ forbrugertillidsindikator, så har dansk økonomi det indtil videre særdeles godt. Næsten for godt.

Frygt for mangel på arbejdskraft og stigende lønninger
Virksomhederne mangler arbejdskraft og må afvise ordrer på grund af manglen på medarbejdere. Der er ved at udvikle sig en reel frygt for, at den store mangel på arbejdskraft kan sætte gang i en løn/pris-spiral, som i løbet af kort tid potentielt kan kaste dansk økonomi ind i en lavkonjunktur.

Det bliver spændende at følge i de kommende måneder, om beskæftigelsen kan fortsætte fremgangen mod nye rekorder, eller om manglen på arbejdskraft giver anledning til kraftigt stigende lønninger, som i løbet af kort tid kan være med til at vende billedet helt på hovedet.


Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.