Forskudsopgørelse

Er du boligejer? Husk at tjekke din forskudsopgørelse

Nu er din forskudsopgørelse for 2023 klar på skat.dk, så du kan tjekke, om oplysningerne om din økonomi er rigtige. I år skal du være særlig opmærksom, hvis du er boligejer. 

Det er altid en god idé at tjekke din forskudsopgørelse, så du undgår at betale for meget eller for lidt i skat. Men er du boligejer, er det ekstra vigtigt i år. Det skyldes, at rigtig mange danskere har fået ny rente på deres boliglån. 

Har du f.eks. lagt dit fastforrentede realkreditlån om for at få en kursgevinst? Eller har du et variabelt lån? Så skal du måske betale mere i rente i 2023, end du har gjort i år. Det samme gælder, hvis du har et banklån. 

Men det betyder også, at du kan trække en større renteudgift fra i skat, end den Skattestyrelsen har skrevet på din forskudsopgørelse. Når du har et realkreditlån eller banklån, får du nemlig fradrag for dine rente- og bidragsudgifter.

 

1.000 kr. mere om måneden

For nogle boligejere kan der være mange penge at hente hver måned ved at opdatere forskudsopgørelsen. Har du f.eks. lagt dit fastforrentede lån om fra 1,5 procent til 4 procent med afdrag, skal du betale 43.000 kr. mere i rente næste år, hvis du har et lån på 2 millioner. Det betyder, at dit fradrag stiger ca. 15.000 kroner om året - altså mere end 1.000 kr. om måneden. Tallene afhænger selvfølgelig af, præcis hvordan dit lån har set ud, og hvornår du har lagt om.

Gør du ikke noget, får du automatisk udbetalt pengene i 2024, efter årsopgørelsen er blevet offentliggjort. Vil du gerne have glæde af pengene allerede i 2023, kan du rette dine renteudgifter i felt 481 og 483 i forskudsopgørelsen på skat.dk under forskudsopgørelse

 

Er der andet i dit liv, der har ændret sig?

Har du skiftet job? Fået længere til arbejde? Eller er du gået på pension? Der er mange forskellige situationer, hvor du skal rette din forskudsopgørelse, hvis du ikke vil betale for lidt eller for meget i skat. Du kan se nogle af de mest almindelige situationer i tabellen herunder eller læse mere på skat.dk

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.