Indkøbsvogne

Detailsalget fortsætter den faldende tendens

I september 2022 lå detailsalget 5,7% lavere end samme måned sidste år. Det fortsætter den igangværende tendens til fald. Niveauet for detailsalget er dog fortsat højere end før Covid-19. Dansk økonomi er godt rustet til en nedgang.

Detailsalget udviste i september et mindre fald i forhold til august på 0,4%. Det forstærker udviklingen og det faktum, at detailsalget ligger 5,7% lavere end september 2021. Kigger man på et glidende gennemsnit, så er niveauet faldet med 1,4% de seneste tre måneder. Detailsalget er således på vej ned.

Tendensen begyndte i slutningen af 2021

Tendensen til fald i detailsalget begyndte i slutningen af 2021 – altså nogenlunde samme tidspunkt, som forbrugerpriserne begyndte at skyde i vejret herhjemme. Meget tyder dermed på, at danskernes måde at håndtere den stigende inflation på er ved at forbruge mindre. Måske af lyst og måske af nød pga. de kraftigt stigende priser.

Dansk økonomi godt rustet til en nedgang

Detailsalget ligger fortsat pænt over niveauet i 2019 - før den voldsomme stigning og de store udsving i corona-tiden. Og fortsat en del over niveauet i årene før 2019.

Detailsalget og dansk økonomi er således godt rustet til en nedgang, som vi ikke undgår i den kommende tid. Både beskæftigelsen og lønningerne er historisk høje. Boligpriserne har toppet og er begyndt at falde. Inflation og renter er banket i vejret, og det giver mange danske forbrugere økonomiske udfordringer. Så selvom vi kommer til at opleve økonomisk modgang, så er udgangspunktet for dansk økonomi særdeles fornuftigt. Det fastholder troen på, at vi kan komme nogenlunde helskindede gennem den forestående krise.

 

Detailsalget fortsætter den faldende tendens

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.