Status på boligrenterne

Realkreditrenterne er steget yderligere igennem september og første del af oktober. Store bevægelser i kurserne. Udstedelser sker pt. i både 5%- og 6%-lån. Vi mener, at toppen snart er nået.

De lange realkreditrenter er på de højeste niveauer i 15 år

De lange realkreditrenter er på de højeste niveauer i 15 år. Renterne toppede i første omgang i midten af juni, hvor 5%-lånene blev lanceret og åbnede omkring kurs 98. Hen over sommeren og frem til midten af august faldt renterne noget tilbage, således at 5%-lånene lukkede for nyudstedelser, og 4%-lånene blev igen toneangivende. Den seneste måned er renterne dog igen steget kraftigt. 5%-lånet uden afdrag er faldet til kurs 95, og der er netop åbnet for 6%-lån i realkreditinstitutterne.

Urolige markeder med store bevægelser i obligationskurserne

Der er tale om særdeles urolige markeder med store bevægelser i obligationskurserne. Det er i øjeblikket ikke unormalt med bevægelser på op imod 1 kurspoint hen over en handelsdag, og det er markant set i et historisk perspektiv. I skrivende stund er 6%-lånet med afdrag netop åbnet. Ingen ved, om det kun er for en kort bemærkning, og renterne igen falder tilbage, eller om vi står foran en længere periode med udstedelser i 6%-lånene.

Forventning om at inflationen snart topper

Vi har dog en forventning om, at inflationen snart topper, og at markedets fokus derfor vil skifte fra høj inflation til fokus på lønudviklingen og en eventuel kommende økonomisk recession, hvilket vil lægge en dæmper på yderligere rentestigninger.

Én ting er dog helt sikkert: Usikkerheden er meget stor, og det giver tilsvarende store bevægelser i kurserne og realkreditrenterne. Så uanset om man står foran at skulle optage nyt realkreditlån, eller man skal indfri sit gamle realkreditlån, så er det en god idé at overveje at låse kursen, så man slipper for den usikkerhed, som de særdeles volatile rentemarkeder giver.

Graf over udviklingen af 5 % 2053 uden afdrag

 

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.