Boligkvarter set fra luften

Status på boligrenterne

Realkreditrenterne tog et dyk hen over sommeren, men nu stiger de igen. Store bevægelser i kurserne. Udstedelser sker pt. i både 4%- og 5%-lån.

De lange realkreditrenter toppede - indtil videre - i midten af juni, hvor 5%-lånene blev lanceret og åbnede omkring kurs 98. Hen over sommeren og frem til midten af august faldt renterne noget tilbage, således at 5%-lånene lukkede for nyudstedelser, og 4%-lånene blev igen toneangivende.

 

Renterne stiger

Nu stiger renterne igen. Som det fremgår af figuren, er kurserne på 4%-lånet med afdrag faldet fra godt 100 til omkring 96,5 siden midten af august. Men har den seneste uges tid stabiliseret sig igen.

Der er tale om ganske urolige markeder med store bevægelser i obligationskurserne. Det er ikke unormalt med bevægelser på op imod 1 kurspoint hen over en handelsdag, og det er markant set i et historisk perspektiv.

I skrivende stund ligger 5%-lånet uden afdrag til at kunne åbne igen fra tirsdag d. 6. september, men det kan nå at ændre sig endnu, inden dagen er gået. Og selv hvis lånet åbner for tilbudsgivning igen, så ved ingen, om det kun er for en kort bemærkning, og renterne igen falder tilbage, eller om vi står foran en længere periode med udstedelser i 5%-lånene.

 

Usikkerheden er stor

Én ting virker dog sikkert: Usikkerheden er stor, og det giver tilsvarende store bevægelser i kurserne og realkreditrenterne. Så uanset om man står foran at skulle optage nyt realkreditlån, eller man skal indfri sit gamle realkreditlån, så er det en god idé at overveje at låse kursen, så man slipper for den usikkerhed, som de volatile rentemarkeder giver.

Kontakt os

Kontakt os og få rådgivning, der passer til dine behov.